Δημοτική Συμμαχία: Εκτέλεσαν τα ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ & ΟΠΑΘ του Δήμου Πεντέλης
Πολιτική

Δημοτική Συμμαχία: Εκτέλεσαν τα ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ & ΟΠΑΘ του Δήμου Πεντέλης

Ότι «εκτέλεσαν» τα ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ και ΟΠΑΘ του Δήμου Πεντέλης καταλογίζει στη διοίκηση του Δήμου, καθώς και στην παράταξη που συνδιοικεί η παράταξη Δημοτική Συμμαχία.

Για όσα εξελίχθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, όπου συζητήθηκε το θέμα κατάργησης των δύο Νομικών Προσώπων, η Δημοτική Συμμαχία, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, επισημαίνει:

Εκτέλεσαν τα ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ & ΟΠΑΘ του Δήμου Πεντέλης

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, σε μια κακόγουστη δημοτική παράσταση, όπου είχαν μοιραστεί οι ρόλοι, η συνδιοίκηση του Δήμου, συνεπικουρούμενη από τους τρεις «ανεξάρτητους», και αξιοποιώντας τις εμμονές περί κρατισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκτέλεσαν από κοινού τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ).

Με κρυφή ατζέντα, προχειρότητα, ερασιτεχνισμό, υπερβολική βιασύνη, χωρίς διαβούλευση, απροετοίμαστα και προσχηματικά, ατεκμηρίωτα, τηλεγραφικά και αφοριστικά, αλλά κυρίως ετσιθελικά.

Η κ. δήμαρχος με αντιφατικά επιχειρήματα, προβάλλοντας a la cart αταίριαστα παραδείγματα ορθόδοξου κρατισμού και ελεύθερης αγοράς, προσπάθησε να ισορροπήσει και να εξηγήσει τη θέση της. Δεν μπόρεσε, όμως, να κρύψει ότι ο βασικός λόγος της κατάργησης των ΝΠΔΔ ήταν η ίδρυση κοινωφελούς επιχείρησης.

Ο «συγκυβερνήτης» της, στυγνός πολιτικός «εκτελεστής», «παιδοκτόνος» του Οργανισμού που τον ανέδειξε και ο ίδιος ανέδειξε, έτοιμος από καιρό για όλα, έδωσε και συγχωροχάρτι στη λειτουργία των Κοινωφελών 2007-2010…

«Πού ήσουν νιότη που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος».

Όσο για τα περί «ανεξάρτητων», μοιάζει με ανέκδοτο. Μόνο στον Δήμο Πεντέλης έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνονται ανεξαρτητοποιήσεις πριν ξεκινήσει η θητεία. Ας προσέχουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες.

Θα λείψουν από τον Δήμο τα Νομικά Πρόσωπα!!!

Ήταν κοντά στον πολίτη, είναι οι βραχίονες του Δήμου που υπηρετούν τον πολίτη. Και οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι εκεί, είχαν αυτή την αντίληψη.

Λειτούργησαν επί 8 έτη αποτελεσματικά, χωρίς δισεπίλυτα προβλήματα.

Αν χρειάζονταν διορθώσεις – βελτιώσεις, κάλλιστα μπορούσαν να γίνουν και όχι «πονάει χέρι – κόβεις κεφάλι».

Δεν αλλάζεις κάτι που αποδίδει καλά. Άλλωστε η ίδρυση και λειτουργία των ΟΚΠΑ και ΟΠΑΘ είχε σαν αποτέλεσμα να απαλλαγεί ο νέος καλλικρατικός Δήμος από το παλιό χρεωκοπημένο σύστημα  λειτουργίας των κοινωφελών.

Τους ζήσαμε τους πειραματισμούς και στο παρελθόν

Φθάνει πια!!!

Και το χειρότερο, τα βάζουν με τους Συλλόγους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς.

Η πιο πετυχημένη και σύγχρονη πολιτική, και απεδείχθη στην πράξη, είναι αυτή που λέει:

Ο Δήμος παρέχει τις υποδομές, δηλαδή γήπεδα, χώρους και μέσα. Πολιτισμό, αθλητισμό αναπτύσσουν οι σύλλογοι και ο Δήμος φυσικά μπορεί και πρέπει να προβαίνει σε διοργάνωση σειράς σχετικών εκδηλώσεων.

Στην πόλη μας, τα τελευταία 8 χρόνια, οι σύλλογοι με τη βοήθεια του Δήμου, ανέπτυξαν αθλητισμό – πολιτισμό, δημιούργησαν θέσεις εργασίας.

Πού θέλουν να μας γυρίσουν. Σε μοντέλα πάλαι ποτέ Ακράτητου του Δήμου Λιοσίων.

Οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς. Χρειάζεται εγρήγορση.

«Ο δρόμος προς την κόλαση είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις».

ΥΓ: Όταν είδαν ότι δεν μπορούν να πάρουν την απαραίτητη πλειοψηφία για την Κοινωφελή και αφού πυροβολούσαν επί 6 ώρες τα ΝΠΔΔ, ζήτησαν διαβούλευση και απέσυραν πραξικοπηματικά την πρόταση. Δεν έφταναν τα κουκιά!!!

Πλέον όσο σώφρονες και συναινετικοί να είμαστε, αφελείς όμως δεν είμαστε.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet