Α.Σ. Αγ. Παρασκευής: Διασχίζοντας χιλιόμετρα από την Αθήνα στον «46ο Μαραθώνιο του Βερολίνου» και πάλι πίσω!
Αθλητισμός

Α.Σ. Αγ. Παρασκευής: Διασχίζοντας χιλιόμετρα από την Αθήνα στον «46ο Μαραθώνιο του Βερολίνου» και πάλι πίσω!

Μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως και ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Βερολίνο. Με τη συμμετοχή περίπου 48.000 δρομέων από όλο τον κόσμο, ο 46ος Μαραθώνιος του Βερολίνου, με την άριστη διοργάνωση της BMW, αποτέλεσε για ακόμη μια φορά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς και μια ιδιαίτερη γιορτή για όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε σε αυτόν.

Αθλητές όπως ο Κ. Bekele, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ και το ρεκόρ των Ολυμπιακών αγώνων των 5 και 10 χλμ., αλλά και πολλοί ακόμα σημαντικοί αθλητές, όπως ο L. Gebrselassie, o S. Lemma, ο B. Legesse κ.ά., πήραν μέρος στον μεγάλο αυτό αγώνα. Την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 8 ετών στην Ελλάδα πέτυχε ο 29χρονος Κώστας Γκελαούζος, με χρόνο 2:18:37, ενώ πρωτοπόρος για άλλη μια φορά υπήρξε ο Κ. Bekele, που έτρεξε τα 42 χλμ. βερολινέζικου Μαραθωνίου σε μόλις 2:01:41!

Στον μεγάλο αγώνα συμμετείχαν 95 δρομείς από την Ελλάδα, εκ των οποίων 3 αθλητές της δρομικής ομάδας του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής – ΑΣΑΠ, Santa Running Team, οι Στάθης Τορουνίδης, Βασίλης Τσαγκάρης και Έρρικα Δεσίπρη, οι οποίοι μας έκαναν περήφανους.

Ειδικότερα, σημειώνεται ο τερματισμός του Βασίλη Τσαγκάρη με χρόνο 3:29:42 στην 27η θέση των Ελλήνων δρομέων! Οι δρομείς του συλλόγου παρευρέθηκαν στο Βερολίνο, ακολουθώντας την κατάλληλη προετοιμασία στην πρωινή προθέρμανση των 6 χλμ. του Generali Breakfast Run του Σαββάτου, με τερματισμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Ιδιαίτερη στιγμή για το σωματείο αποτέλεσε η συνάντηση των αθλητών της Santa Running Team και μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣΑΠ, του προέδρου, Β. Τσαγκάρη και του γραμματέα, Σ. Τορουνίδη, με τον Έλληνα πρωταθλητή, Κ. Γκελαούζο, με τον οποίο συζήτησαν για τον μεγάλο Μαραθώνιο λίγες ώρες πριν την έναρξή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet