Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας υποβαθμίζεται συνεχώς
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας υποβαθμίζεται συνεχώς

«Η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας υποβαθμίζεται συνεχώς, αλλά οι αριθμοί ευημερούν» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, έπειτα από την έγκριση του Ισολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο ισολογισμός του Δήμου μας για το έτος 2018 δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι 17, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Και δείχνει ότι η δημοτική αρχή αρχίζει να μην  πατάει καλά στα πόδια της. Φυσικά ο δήμαρχος έβγαλε τη γνωστή πομπώδη ανακοίνωση ότι δήθεν είναι «απτά τα αποτελέσματα από τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου». Μακάρι να ήταν έτσι. Αλλά φαίνεται ότι στον Δήμο μας ευημερούν μόνο οι αριθμοί. Για ποιότητα ζωής να μη γίνεται λόγος.

Η καθαριότητα δεν έχει καμιά σχέση με την περίοδο 2007-2011 της Πεύκης, τότε που η πόλη έλαμπε. Τα πεζοδρόμια έχουν τα χάλια τους, οι δρόμοι το ίδιο. Τα σιντριβάνια είναι τέσσερα χρόνια σε άθλια εικόνα, οι παιδικές χαρές γεμάτες προβλήματα συντήρησης, οι αθλητικοί χώροι παρατημένοι, στα σχολεία οι γονείς παραμένουν οι κυριότεροι αιμοδότες. Το πράσινο στα πάρκα και τις πλατείες μαραζώνει. Η ποιότητα ζωής έχει υποβαθμιστεί. Να μην αναφερθούμε στην κατάσταση των κεντρικών δρόμων και στην εγκατάλειψη του έργου της κεντρικής πλατείας. Την ίδια ώρα καμιά φροντίδα για τους νέους, την τοπική αγορά, την επιχειρηματικότητα, την εργασία.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στο πώς προκύπτουν στα χαρτιά τα πλεονάσματα, πλεονάσματα που δεν βλέπουν τα νοικοκυριά.

«Καταρχήν το θετικό αποτέλεσμα της χρήσης του 2018 είναι μειωμένο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τώρα μάλιστα έπεσε στο μισό. Άρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο Δήμος μας δεν στηρίζεται σε δικές του δυνάμεις και πρωτοβουλίες, αλλά εξαρτάται από την προκλητικά υψηλή φορολογία (δημοτικά τέλη κ.λπ.) από τα πανάκριβα τροφεία των παιδικών σταθμών και βεβαίως από το περίφημο ειδικό τέλος της Λυκόβρυσης που προσφέρει σήμερα στο ταμείο επάνω από ένα εκατομμύριο. Και βεβαίως από τα μνημόνια που έδωσαν στον Δήμο μας περίπου πέντε εκατομμύρια έκτακτα έσοδα. Στηρίζονται επίσης στην αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων που μείωσαν προσωρινά τις ετήσιες υποχρεώσεις και μετέθεσαν τα βάρη για τους επόμενους».

Και πρόσθεσε: «Και επάνω από όλα αυτή η παραπλανητική εικόνα της ευημερίας των αριθμών στηρίζεται στην παντελή έλλειψη έργων στον Δήμο μας και ιδιαιτέρως στην Πεύκη για 8-9 χρόνια. Στην Πεύκη έφθασαν στο σημείο να ακυρώσουν δημοπρατημένα έργα, όπως η Λεωφόρος Ειρήνης και η κεντρική πλατεία. Για το Ο.Τ. 9 πάντως πλήρωσαν ειδικό φόρο οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης αρκετά εκατομμύρια. Και τώρα βλέπουν ότι ο Δήμος εδώ κι ένα χρόνο δεν μπορεί να νοικιάσει ούτε το αναψυκτήριο για να μειωθούν τα μεγάλα έξοδα συντήρησης. Αυτή την πολιτική εφαρμόζει ο Δήμος μας και έτσι δημιουργείται η παραπλανητική εικόνα»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet