Πώς επηρεάζουν τον Βόρειο Τομέα Αθηνών οι καταργήσεις-συνενώσεις λεωφορειακών γραμμών από τον ΟΑΣΑ
Κοινωνία

Πώς επηρεάζουν τον Βόρειο Τομέα Αθηνών οι καταργήσεις-συνενώσεις λεωφορειακών γραμμών από τον ΟΑΣΑ

Καταργούνται από την επόμενη εβδομάδα η λειτουργία έξι γραμμών λεωφορείου, ενώ ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε συνενώσεις, τροποποιήσεις και ενισχύσεις σε άλλες οκτώ γραμμές. Κάποιες εκ των αλλαγών αυτών «ακουμπούν» και σε Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών και, συγκεκριμένα, στους Δήμους Παπάγου-Χολαργού και Μεταμόρφωσης.

Στόχος του Οργανισμού είναι η μετατροπή ακόμα περισσότερων γραμμών λεωφορείων σε τροφοδοτικές των μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να μειωθεί το μήκος των διαδρομών και, συνακόλουθα, τα λειτουργικά κόστη.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που αφορούν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών είναι οι εξής:

Ενοποίηση των γραμμών 409 (Παπάγος – Σταθμός Εθνικής Άμυνας – Σταθμός Κατεχάκη) και 413 (Παπάγος – Σταθμός Κατεχάκη – Σταθμός Εθνική Άμυνα) σε μία. Η συνενωμένη γραμμή θα είναι η 409 (Παπάγος – Σταθμός Εθνική Άμυνα), με μήκος 12,34 χιλιόμετρα. 

Διαχωρισμός της γραμμής 054 (Περισσός – Ακαδημία – Μεταμόρφωση) σε δύο νέες: την 054 (Περισσός – Λαμπρινή – Πολυτεχνείο) και την 211 (Μεταμόρφωση – Ακαδημία). Όπως επισημαίνεται από τον ΟΑΣΑ, ο διαχωρισμός γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, Βύρωνα και Υμηττού, ενώ η κάλυψη στο τμήμα του κέντρου που καταργείται θα γίνει μέσω του δικτύου των τρόλεϊ και του μετρό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet