Μάτι: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Βαρβάρα Φύτρου – Μήνυση κατά πέντε
ΟΤΑ

Μάτι: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Βαρβάρα Φύτρου – Μήνυση κατά πέντε

Νέα μήνυση σε βάρος αρμόδιων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της, στις 23 Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα, η κ. Φύτρου στρέφεται σε βάρος του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ., Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου, αλλά και της πρώην γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Στην πολυσέλιδη μήνυσή της, η κ. Φύτρου αναφέρει ότι εάν τα αρμόδια όργανα είχαν πράξει ως όφειλαν, ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της, αλλά και άλλων ανθρώπων, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Η κ. Φύτρου καταγγέλλει τους μηνυόμενους ότι αρνήθηκαν να της χορηγήσουν συγκεκριμένα έγγραφα, «παράνομα και αυθαίρετα, προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας, παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία και διαπράττοντας ποινικώς κολάσιμες πράξεις».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «επιχείρησαν διά της αρνήσεώς τους να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας, για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες».

Συγκεκριμένα στοιχεία, όμως, δεν της χορήγησαν όπως αναφέρει, τόσο η Περιφέρεια Αττικής και η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, η κ. Φύτρου διερωτάται για ποιον λόγο έμειναν αδρανή δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ζητεί να της χορηγηθούν αντίγραφα που εξηγούν τους λόγους καθήλωσης ή έλλειψης των εν λόγω ελικοπτέρων, όπως επίσης και αντίγραφα της επικοινωνίας μεταξύ των κυρίων Ματθαιόπουλου και Πορτοζούδη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι καθήλωσης των δύο ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η κ. Φύτρου κάνει λόγο για εγκληματική παράλειψη που δεν απογειώθηκαν και τα πέντε ελικόπτερα της  ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα.

«Η εγκληματική αυτή παράλειψη του διοικητή των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως τραγικό αποτέλεσμα την καταστροφή της οικογένειάς μου» αναφέρει και προσθέτει: «Γνώριζε ο ανωτέρω διοικητής ότι η μη απογείωση των ελικοπτέρων θα οδηγούσε στον θάνατο των συνανθρώπων μας».

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος, υποστήριξε ότι με τα στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι, ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα. Από την πλευρά της η κ. Φύτρου δήλωσε: «Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet