Λογοτεχνία, ποίηση και μελωδίες στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς για την Ημέρα Εκπαιδευτικών
Κοινωνία

Λογοτεχνία, ποίηση και μελωδίες στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς για την Ημέρα Εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτική λογοτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Λόγου Τέχνη, ψυχής ίαμα» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Κηφισιάς.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών εορτάστηκε στο Λύκειο του Δήμου με λογοτεχνία, ποίηση και θαυμάσιες μελωδίες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του 1ου Γενικού Λυκείου Κηφισιάς, με την παρότρυνση της διευθύντριας, Ελένης Παπαδημητρίου, κύριο εκφραστή και δημιουργό τον υποδιευθυντή και φιλόλογο Παναγιώτη Ζλατίντση και την αρωγή του συλλόγου διδασκόντων.

Σε μία βραδιά ποιητικής αλλά και ποιοτικής ανάτασης, ο καταξιωμένος Κηφισιώτης λογοτέχνης Κωνσταντίνος Γεωργάτος και η δρ. Ψυχολογίας Αγγελική Αρβανιτοπούλου μίλησαν στο ακροατήριο που παρακολούθησε την εκδήλωση για τη συμβολή της λογοτεχνίας στην ψυχική και πνευματική ενδυνάμωση και ανάταση του σύγχρονου ανθρώπου. Η ευγλωττία του κ. Γεωργάτου καθώς και η επιστημονική αρτίωση της κ. Αρβανιτοπούλου καθήλωσαν το κοινό που είχε την τύχη να βρίσκεται εκεί.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από την υψίφωνο Κρίστυ Καθαρίου, η οποία με την εξαιρετική της απόδοση προκάλεσε στην αίθουσα ενθουσιασμό και συγκίνηση. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή των μαθητών/τριων του 1ου Λυκείου Κηφισιάς, που με τη στήριξη και καθοδήγηση των καθηγητών τους, απήγγειλαν στοχασμούς και ποιήματα του κ. Κωνσταντίνου Γεωργάτου, τραγούδησαν και χάρισαν στιγμές ευφροσύνης στο κοινό.

Η όλη εκδήλωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του πουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με εκφραστή τη γενική γραμματέα Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου, Αναστασία (Σίσσυ) Γκίκα, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, Σίσσυ Παπασπύρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet