Video

Ξέφυγε η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης – Επικεφαλής παράταξης χειροδίκησε κατά αντιδημάρχου (Βίντεο)

Σκηνές άκρως προσβλητικές για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης 8 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Πεντέλης. Αποκορύφωμα των όσων έγιναν ήταν η χειροδικία επικεφαλής παράταξης κατά αντιδημάρχου, σε μια από τις πολλές διακοπές της συνεδρίασης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πολιτών.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης δεν φαινόταν ότι μπορούσε να δημιουργήσει «εκρηκτικό» κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων, αλλά αυτό φαίνεται είχε δημιουργηθεί από πριν… Έτσι, πριν ακόμη καθίσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στα έδρανά τους και αρχίσει ο γραμματέας να καταγράφει τους παρόντες, ξεκίνησε ένας υψηλών τόνων διάλογος μεταξύ του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βλάσση Σιώμου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί, Λευτέρη Κοντουλάκου, για ένα ζήτημα που ελάχιστοι από τους ακουσίως παρακολουθούντες μπορούσε να καταλάβει. Εκ των υστέρων, αντιληφθήκαμε ότι αφορούσε κάποια ανάρτηση του κ. Κοντουλάκου στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την εναπόθεση μεγάλου όγκου κλαδιών στο Κοιμητήριο Μελισσίων.

Ωστόσο, ο διάλογος, που γινόταν κυρίως με υπονοούμενα μεταξύ των δύο συμβούλων, δεν άργησε να ξεφύγει, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των υπόλοιπων συναδέλφων τους, αλλά και την παρέμβαση του προέδρου του Σώματος, Λουκά Μακρή, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Με το που ξεκίνησε, ωστόσο, η προσπάθεια του κ. Σιώμου να εξηγήσει γιατί έχει δημιουργηθεί το θέμα με την εναπόθεση μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων στο Κοιμητήριο, πυροδότησε νέα «έκρηξη» από πλευράς του κ. Κοντουλάκου, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένας δεύτερος γύρος ανταλλαγής έντονων αλληλοκατηγοριών. Μάταια η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, παρενέβη στη συζήτηση, καλώντας όλους να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» και «να σεβαστούν τον κανονισμό, το προεδρείο και τον κόσμο».

Η διακοπή της συνεδρίασης από πλευράς προέδρου, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, πήγε στον… βρόντο, αφού αυτό που ακολούθησε κάθε άλλο παρά αναμενόμενο ήταν. Στον προθάλαμο του δημαρχείου οι κ.κ. Σιώμος και Κοντουλάκος συνέχισαν τη διαμάχη τους, έχοντας πλέον περάσει σε ανταλλαγή ύβρεων κι εκεί, κάποια στιγμή, ο κ. Κοντουλάκος πλησίασε και χτύπησε στο πρόσωπο τον αντιδήμαρχο. Παρά την επέμβαση των ψυχραιμότερων, σε έξαλλη κατάσταση, ο κ. Κοντουλάκος πλησίασε εκ νέου τον κ. Σιώμο, απωθώντας τον βίαια, ενώ ο τελευταίος απλώς αμυνόταν, δείχνοντας να μην πιστεύει την επίθεση που δεχόταν. Τελικώς, κάποιοι εκ των παρισταμένων απομάκρυναν σχεδόν σηκωτό τον κ. Κοντουλάκο από το σημείο, ενώ συνέχιζε να ανταλλάσσει βαριές βρισιές με τον αντιδήμαρχο, τον οποίο απομάκρυνε με τη σειρά της η αντιδήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Η συνεδρίαση, παρ’ όλα αυτά, συνεχίστηκε, με τον κ. Σιώμο, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, να καταδικάζει το γεγονός και να καλεί εμμέσως τον κ. Κοντουλάκο να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που ο τελευταίος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Όπως ξεκίνησε, κατέληξε η συνεδρίαση

Όπως ήταν φυσικό, μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, η συνέχεια της συνεδρίασης δεν θα μπορούσε παρά να κυλήσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με τον πρόεδρο του Σώματος να αδυνατεί να «συμμαζέψει» τους ωρυόμενους δημοτικούς συμβούλους, ενώ κάποια στιγμή και ο ίδιος ενεπλάκη σε έντονη αντιπαράθεση με δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Συμμαχίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν μικρά αποσπάσματα από τις παραπάνω οξείες αντιπαραθέσεις, οι οποίες δυστυχώς μονοπώλησαν τη συνεδρίαση. Έτσι, κάπου εκεί «χάθηκε» ο διαπαραταξιακός χαρακτήρας των Επιτροπών που πρότεινε η διοίκηση, για 10 σημαντικούς τομείς της πόλης, ενώ έμειναν «ορφανά» από τις διοικήσεις τους τα υπό κατάργηση δύο Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, αφού οι πρόεδροι αυτών (σ.σ.: προέρχονται από την πρώην διοίκηση του Δήμου) υπέβαλαν προφορικώς τις παραιτήσεις τους, εξαιτίας των αιχμών από πλευράς δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ότι «προσπαθούν να κρατήσουν τις καρέκλες τους».

Ούτως ή άλλως, μικρή σημασία είχε αυτό, αφού εκείνο που μένει από την εν λόγω συνεδρίαση είναι η αίσθηση της πλήρους απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, από αυτούς που θα έπρεπε να διαφυλάττουν το κύρος του «ως κόρη οφθαλμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet