Ανδρέας Γκιζιώτης: Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Ανδρέας Γκιζιώτης: Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Γκιζιώτης, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκιζιώτης επισημαίνει:

Συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά η απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης καθηγητών από τα ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής. Στην περσινή χρονιά καλύφθηκε ένα μικρό μέρος της ύλης και μάλιστα σε βασικά μαθήματα. Φέτος, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ, έχουν ήδη χαθεί εκατοντάδες ώρες μαθημάτων.

Καθηγητές, γονείς και μαθητές απαιτούν την άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, την κάλυψη όλων των κενών, σύγχρονα βιβλία από την πρώτη μέρα στα σχολεία, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση – διαμαρτυρία εξέδωσε και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, ο οποίος τονίζει:

Εμείς οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δύο τομείς (Μηχανολογίας και Ναυτικών Σπουδών) δεν έχουν το απαιτούμενο προσωπικό για να λειτουργήσουν κανονικά, ενώ υπάρχουν κενά και σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων Γενικής Παιδείας.

Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί έως τώρα τουλάχιστον 500 διδακτικές ώρες. Επιπλέον παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε βιβλία (π.χ. στον τομέα Οικονομίας), ενώ στον τομέα Ναυτικών Σπουδών δεν έχουν έρθει καθόλου βιβλία.

Αυτή η κατάσταση είναι ανησυχητική και επιβλαβής για τα παιδιά και τη μόρφωσή τους. Ζητάμε λοιπόν το αυτονόητο να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών και να σταλούν όλα τα βιβλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet