Σε διάσκεψη για την εξάλειψη του μίσους και του σχολικού εκφοβισμού συμμετείχε η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Σε διάσκεψη για την εξάλειψη του μίσους και του σχολικού εκφοβισμού συμμετείχε η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Στις εργασίες της τελικής Διάσκεψης του ευρωπαϊκού προγράμματος SELMA (Social and Emotional Learning for Mutual Awareness), που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την εξάλειψη της ρητορικής του μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης, συμμετείχε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και εκπαιδευτικός φιλόλογος, Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της στις εργασίες της τελικής Διάσκεψης του προγράμματος SELMA, κατόπιν πρόσκλησης της αναπληρώτριας καθηγήτριας Εφηβικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αρτέμιδας Τσίτσικα, η κ. Πατούλη-Σταυράκη, δήλωσε:

«Οι νέοι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην κοινωνία και στον κόσμο μας. Ο ρόλος ο δικός μας, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως αιρετοί, είναι να δείξουμε στους νέους τον δρόμο για να γίνουν αγγελιαφόροι θετικών αλλαγών σε επίπεδο στάσεων ζωής και συμπεριφορών.

»Σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον που μεταβάλλεται σε κοινωνική σύνθεση, ενσωματώνοντας ακόμη περισσότερα διαπολιτισμικά χαρακτηριστικά, ως νέοι πολίτες, μέσα από τις απεριόριστες δυνατότητες που τους προσφέρει η τεχνολογία, μπορούν να ενεργήσουν ώστε να κάνουν τη διαφορά. Προϋπόθεση είναι να τους εφοδιάσουμε με τις αρετές της ανεκτικότητας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τη γνώση, ώστε συνειδητά να επιλέξουν να μην επιτρέψουν στο μίσος και στον εκφοβισμό κάθε μορφής να εισβάλει στη ζωή τους, συμβάλλοντας σε μία καλύτερη κοινωνία για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet