Στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου κρατείται ο Θανάσης Λάλας
Κοινωνία

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου κρατείται ο Θανάσης Λάλας

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε δικαστικό επιμελητή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο επιμελητής εντόπισε τον δημοσιογράφο σε εμπορικό κέντρο των Βορείων Προαστίων και του κοινοποίησε δικαστική απόφαση με την οποία είχε επιδικαστεί αποζημίωση σε δημοσιογράφο που είχε κάνει αγωγή σε βάρος του κ. Λάλα. Μάλιστα, ο κ. Λάλας, αν και αναζητήθηκε στο σπίτι του από τον επιμελητή, κατά τις ώρες που κοινοποιούνται δικαστικές αποφάσεις – που θα είχαν αποτέλεσμα κατάσχεση στην περίπτωσή του- δεν εντοπίσθηκε.

Η  μηνύτρια πήρε νέα δικαστική απόφαση που της επέτρεψε να αναζητηθεί ο Θανάσης Λάλας εκτός αυτού του ωραρίου. Όταν ο επιμελητής τον εντόπισε, του επέδωσε την απόφαση και ως είχε δικαίωμα εκ του νόμου ζήτησε να κατασχέσει τα χρήματα που είχε πάνω του ο δημοσιογράφος, ζητώντας να γίνει σωματική έρευνα στον Θανάση Λάλα.

Εκείνος αντέδρασε και φέρεται να επιτέθηκε στον δικαστικό επιμελητή που ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας. Έτσι, ο Θανάσης Λάλας συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου.

Νέα ενημέρωση 10:40

Οι δηλώσεις του δημοσιογράφου στο protothema.gr μέσα από το Α.Τ. Αμαρουσίου

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο εμπορικό κέντρο Golden Hall και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, όπου κατέληξαν ο δημοσιογράφος και εικαστικός, Θανάσης Λάλας με τον δικαστικό επιμελητή που τον εντόπισε για να του επιδώσει μια δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας καλείται ο πρώτος να πληρώσει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο δημοσιογράφος φέρεται να αντέδρασε βίαια όταν ο δικαστικός επιμελητής ζήτησε να του γίνει σωματικός έλεγχος, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάσχεση του χρηματικού ποσού που είχε πάνω του. Ωστόσο, ο Θανάσης Λάλας, μιλώντας στο protothema.gr, διέψευσε τις αρχικές πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε κανονικά τον δικαστικό επιμελητή και τους δυο αστυνομικούς χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Συγκεκριμένα, λέει: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εντός του αστυνομικού τμήματος και ανταλλάσσουμε μηνύσεις. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν του επιτέθηκα. Τον ακολούθησα κανονικά και γιατί να μην το κάνω. Είμαι σε κάτι ένοχος; Το ότι του επιτέθηκα είναι μια μπούρδα. Το μόνο που ήθελε ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος στο protothema.gr, «το θέμα με την οφειλή προς την κυρία Ζουναλή είναι παλιό και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων έχουν δοθεί. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά εμένα προσωπικά, αλλά την εταιρεία όπου ήμουν διευθύνων σύμβουλος και εργαζόταν εκεί η συγκεκριμένη κυρία. Στράφηκε δηλαδή εναντίον μου επειδή ήμουν διευθύνων σύμβουλος».

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος: «Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι ακολούθησα ήσυχα, ακόμη και οι αστυφύλακες. Στο μεταξύ αύριο εγχειρίζομαι στη χολή και πέρασα από το Golden Hall, γιατί μου είχε δώσει η Λιάνα Βουράκη κάποια ασημικά να κάνω κάτι ζωγραφιές και πήγα να δω πώς τα είχαν τοποθετήσει στη βιτρίνα. Καθόμουν στο καφέ μαζί με μια φίλη μου και ξαφνικά έρχονται και μου λένε, “ακολουθήστε μας”, ο δικαστικός επιμελητής και δυο αστυνομικοί. Φώναζε μέσα στο Golden Hall, “πιάστε τον μην φύγει”. Πού να πάω ρε;. Είστε τρελοί; τους είπα».

Ο Θανάσης Λάλας φέρεται να συνελήφθη στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Αμαρουσίου, όπου και καταμηνύθηκε για τα αδικήματα της απείθειας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης. Ο δημοσιογράφος μήνυσε με τη σειρά του τον δικαστικό επιμελητή για ψευδή καταμήνυση και εξύβριση.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet