Η Κοινωνία Παρούσα στην ΚΤ.ΥΠ. για τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Η Κοινωνία Παρούσα στην ΚΤ.ΥΠ. για τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς

Η δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Παρούσα, Αγγελική Παπάζογλου, καθώς και η κ. Χρύσα Προβατίδου, κοινοτική σύμβουλος Ν. Ερυθραίας επισκέφτηκαν πρόσφατα τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. όπου και συνάντησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Χαρωνίτη, για να του θέσουν εκ νέου τα θέματα που αφορούν στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς ενόψει και των συζητήσεων που γίνονται για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία του έργου του 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, το οποίο εμφάνισε κάποιες καθυστερήσεις και αναμένεται, σύμφωνα με την ενημέρωση, να είναι έτοιμο να λειτουργήσει του χρόνου το φθινόπωρο.

Για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς επισημάνθηκε ότι το θέμα για να ξεκινήσει βρίσκεται στο ΥΠΕΝ για την επίλυση του θέματος των όρων δόμησης.

Για το 3ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό της Ν. Ερυθραίας περιλαμβάνεται σε σχετική πρόβλεψη μεγάλου αριθμού μελετών για σχολεία για να προτεραιοποιηθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Αναμένονται, όπως επισημαίνει η παράταξη, οι πολιτικές αποφάσεις σε επίπεδο Υπουργείου Υποδομών.

Για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ερυθραίας αναμένεται έως τις αρχές του επόμενου μήνα η ένταξή του στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει αμέσως μετά η υλοποίηση του έργου. Όπως επισημαίνει η παράταξη, και ο Δήμος Κηφισιάς περιλαμβάνει στο σχέδιο του προϋπολογισμού συγκεκριμένο ποσό για να καλύψει το σκέλος των μη επιλέξιμων δαπανών από το ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τέλος στο θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ο κ. Χαρωνίτης ενημέρωσε ότι από τις δύο αίθουσες νηπιαγωγείων που είχαν εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. 95586/Α2/18-6-2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ 329 Δ΄) για τον Δήμο Κηφισιάς ώστε να υλοποιηθεί από φέτος το πρόγραμμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ο Δήμος Κηφισιάς θέλησε να κρατήσει μόνο τη μία για την οποία σύντομα θα ξεκινήσει η δημοπράτηση.

Η παράταξη επισημαίνει σχετικά:

Η Κοινωνία Παρούσα, όπως και προεκλογικά είχε δεσμευτεί, θα παρεμβαίνει και θα παρακολουθεί την πορεία των έργων ενημερώνοντας τους πολίτες. Καλούμε ωστόσο και τη δημοτική αρχή να παρέχει έγκυρη ενημέρωση στους δημότες μας για τα θέματα των σχολείων που είναι άμεσης προτεραιότητας και να φροντίσει έγκαιρα να προετοιμαστεί ο Δήμος για να εφαρμοστεί από του χρόνου η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση με τις απαιτήσεις που η ίδια η δημοτική αρχή επικαλέστηκε για την αναβολή του μέτρου από φέτος: την εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων ώστε όλα τα παιδιά να καλυφθούν με διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών μάθησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet