Θεματική Εβδομάδα για την καρδιά στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Θεματική Εβδομάδα για την καρδιά στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου 2019, διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, η Θεματική Εβδομάδα για την καρδία, από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Τη Θεματική Εβδομάδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, και δήλωσε: «Η επίγνωση των αρνητικών για την υγεία μας συνηθειών και η αλλαγή του τρόπου ζωής μας αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή για το χτίσιμο γερών αντιστάσεων στον οργανισμό μας και τη θωράκιση της υγείας μας. Η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των δημοτών μας αποτελεί για τη διοίκηση μας βασικό μέλημα και προτεραιότητα. Στόχος μας είναι οι υπηρεσίες πρόληψης του Δήμου μας να φτάσουν σε όλους τους συμπολίτες μας.

»Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με τη συνεργασία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της Περιφέρειας προωθεί την ανάπτυξη υπηρεσιών πρόληψης, αγωγής υγείας, δημόσιας και κοινωνικής υγείας. Ήδη ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συμπολιτών μας που κάνουν προληπτικό έλεγχο μέσω του ΚΕΠ Υγείας, αλλά και τα μετρήσιμα αποτελέσματα της πρώιμης και έγκαιρης διάγνωσης είναι τα πρώτα σημαντικά βήματα. Η προτεραιότητά μας στις υπηρεσίες πρόληψης, η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας στα καλέσματα μας και η πρόθυμη συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας σε κάθε πρόσκλησή μας δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την επιτυχία του στόχου μας».

Χαιρετισμό απέστειλε και ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, δηλώνοντας: «Η εκπαίδευση Καρδιοπνευµονικής Αναζωογόνησης είναι μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και µε προληπτικό χαρακτήρα προς αποφυγή δύσκολων και επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία καταστάσεων.  Συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προαγωγή της υγείας με δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας, ένα σπουδαίο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την πρόληψη της υγείας των δημοτών». Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επίσης, αναφέρθηκε στην «ευθύνη της Περιφέρειας να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων και τόνισε ότι αυτό θα υλοποιηθεί  μέσα από την επιδότηση των ΚΕΠ Υγείας».

Στην έναρξη της Θεματικής Εβδομάδας παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, Ανδρέας Λεωτσάκος, η διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, Αργυρώ Χρυσάγη, ο γενικός διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου και πλήθος πολιτών.

Η Θεματική Εβδομάδα θα συνεχιστεί με ομιλίες σε δημότες, καθώς και σε μαθητές Γυμνάσιου και Λυκείου, ενώ θα ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια για τους δημότες, εκπαίδευση στις Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ και διαδραστικά προγράμματα και συμβολικός περίπατος Υγείας στο Άλσος Μητέρας.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet