Κοινωνία Παρούσα: Επιτακτική και συνεχής η συντήρηση των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Κοινωνία Παρούσα: Επιτακτική και συνεχής η συντήρηση των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς

«Άμεση, επιτακτική και συνεχής η συντήρηση των σχολικών υποδομών του Δήμου Κηφισιάς» τονίζει η παράταξη Κοινωνία Παρούσα μετά και το τελευταίο περιστατικό με πτώση παραθύρων στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου, έχει κάνει προτάσεις στη δημοτική Αρχή Κηφισιάς σχετικά με τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, όπως επισημαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Το νέο περιστατικό που σημειώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, με την πτώση δύο παραθύρων μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, το ένα σε αίθουσα διδασκαλίας και το άλλο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, επαναφέρει στο προσκήνιο, κάθε φορά και πιο επιτακτικά, την ανάγκη ελέγχου και συντήρησης των σχολικών μας κτηρίων. Ανάλογα προβλήματα και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας αλλά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η κινητοποίηση εκ μέρους της σχολικής κοινότητας υπήρξε άμεση, ενημερώθηκε ο Δήμος και πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη αυτοψία, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να συνομολογήσουμε ότι η μονίμως εκ των υστέρων ανταπόκριση, έγκαιρη ή μη, από τη δημοτική Αρχή για την αποσπασματική αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος όταν αυτό προκύπτει δεν επαρκεί.

Τα σχολικά μας κτήρια είναι παλιά και η αρμοδιότητα ελέγχου και συντήρησής τους, η οποία ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο, πρέπει να ασκείται με προγραμματισμό, συνέπεια και συνέχεια.

Ως Κοινωνία Παρούσα έχουμε εντοπίσει και επισημάνει τη δυσλειτουργία σε αυτό τον τομέα και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ποιότητα της καθημερινότητας των παιδιών μας είναι μείζονος σημασίας και ως τέτοια οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε.

Έχουμε προτείνει και ζητάμε την ανταπόκριση της δημοτικής Αρχής:

  • Την επαρκή συντήρηση όλων των σχολικών κτηρίων μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης διάγνωσης, αξιολόγησης, προληπτικής συντήρησης και προγραμματισμένης επίλυσης των τεχνικών προβλημάτων και των προβλημάτων υγιεινής.
  • Τη σύσταση και λειτουργία ενός ειδικού τεχνικού συνεργείου άμεσης παρέμβασης για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων στα σχολεία.
  • Την ένταξη των σχολικών κτηρίων σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και τη σύνδεση των σχολείων με φυσικό αέριο, που προσφέρει ενιαία και ποιοτική θέρμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου όποτε χρειαστεί.
  • Τη διασφάλιση της ύπαρξης ανελκυστήρα σε κάθε σχολείο που διαθέτει όροφο πέρα από το ισόγειο κτήριο.
  • Την πραγματοποίηση παρεμβάσεων στους αύλειους χώρους όλων των σχολείων, ώστε να είναι ασφαλείς και να εναρμονίζονται με το φυσικό κάλλος της περιοχής μας.
  • Την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών με την κατασκευή νέων κτηρίων, όπως το 3ο Νηπιαγωγείο και 3ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας.

Αυτές αποτελούν για εμάς κινήσεις απολύτως αναγκαίες και άμεσες, έτσι ώστε όλοι μας να νιώθουμε ασφαλείς, όταν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο. Καλούμε τη δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων που δεν θα βασίζεται στην εκ των υστέρων παρέμβαση με την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και στην πρόληψη μέσα από συχνούς επανελέγχους και άμεση και συνεχή συντήρηση των σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet