Video

Παρουσία του Κ. Βελόπουλου η διαμαρτυρία κατοίκων των Μελισσίων ενάντια στη φιλοξενία προσφυγόπουλων (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι των Μελισσίων το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2019 έξω από την πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ». Την οργάνωση της συγκέντρωσης προκάλεσε πρωτοβουλία πολιτών «Πτέρυγα Μπόμπολα Νοσοκομείο ΞΑΝΑ», η οποία δημιουργήθηκε μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει προσφυγόπουλα στη συγκεκριμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου της περιοχής.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες, με κεντρικό σύνθημα «Το Φλέμινγκ ανήκει στους Έλληνες», εκδήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην έλευση των προσφυγόπουλων στα Μελίσσια, αλλά και οπουδήποτε αλλού εντός του Δήμου, ενώ έκλεισαν και τον δρόμο μπροστά από την πτέρυγα του Νοσοκομείου, προκαλώντας μποτιλιάρισμα σε όλους τους γύρω δρόμους, το οποίο πήρε αρκετές ώρες για να… εκτονωθεί.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους εντοπίσαμε από πλευράς δημοτικών συμβούλων τους Λευτέρη Κοντουλάκο (επικεφαλής δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί), Γιώργο Κατσικογιάννη (επικεφαλής παράταξης Πεντέληθεν), Φωτεινή Μαρκαντώνη (δημοτική σύμβουλος της παράταξης της διοίκησης, Συμπολιτεία) και Γεώργιο Τζεβελάκα (δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημοτική Συμμαχία). Επίσης, παρούσα ήταν και η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Ευαγγελία Μπουσίου.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε επίσης ο αρχηγός του κόμματος Ελληνική Λύση, βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος εξέφρασε και τη διαφωνία του για τον τρόπο χειρισμού της όλης διοργάνωσης και με τη χρησιμοποίηση του όρου «μετανάστες», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να προωθηθούν σε «ακατοίκητα νησιά» της χώρας.

Παρακολουθείστε στο βίντεο τις δηλώσεις (σ.σ.: σύντομη τοποθέτηση προσπάθησε να κάνει και η κ. Μαρκαντώνη αλλά, δυστυχώς, οι συνθήκες και ο δυνατός θόρυβος δεν της το επέτρεψαν).

Το «Ε» εντόπισε στον χώρο τον αναπληρωτή διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων (Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ» και Γενικό Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης»), Ιωάννη Μιχαλακούκο, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το θέμα που έχει προκύψει, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμινγκ», Δημήτρη Περίχαρο.

Δημήτρης Περίχαρος

Ο πρόεδρος του Σωματείου μάς δήλωσε σχετικά με τη συγκέντρωση ότι «γίνεται προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος», προσθέτοντας ότι «δεν μας εκφράζει η συγκέντρωση όπως έχει εξελιχθεί, ούτε τα συνθήματα, που έχουν πίσω τους ρατσιστικό υπόβαθρο». Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο κ. Περίχαρος το εν λόγω υπόβαθρο «προσπαθεί να βρει “καταφύγιο” στο αίτημα των εργαζόμενων να ανοίξει το “Αμ. Φλέμινγκ”».

Και ο πρόεδρος του Σωματείου συνέχισε: «Δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε μακριά από ρατσισμούς, ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δικαιούνται και φιλοξενία και περίθαλψη, αλλά το δικό μας αίτημα είναι να ανοίξει το Νοσοκομείο. Γιατί στην πλάτη των προσφύγων αυτό που επιχειρείται είναι το κλείσιμό του».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι εάν στόχος ήταν να προσφερθούν καλύτερες συνθήκες σε αυτούς τους ανθρώπους σε σχέση «με τα κολαστήρια που ζουν σήμερα», υπάρχουν δίπλα αρκετοί ελεύθεροι χώροι και αρκετά κτήρια καταλληλότερα γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως το Ναυτικό Νοσοκομείο.

Στο ερώτημά μας εάν συμφωνεί με την έλευση προσφυγόπουλων στον Δήμο Πεντέλης, εάν αυτά δεν φιλοξενηθούν στην πτέρυγα Μπόμπολα, ο κ. Περίχαρος απάντησε: «Οι πρόσφυγες και μετανάστες δικαιούνται κάθε ανθρώπινης βοήθειας και περίθαλψης. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι είναι όλη η “πολιτισμένη” Δύση συνυπεύθυνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Βεβαίως και πρέπει να εγκατασταθούν παντού, όπου υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για να τους προσφερθούν καλύτερες συνθήκες ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet