Προχωράει το ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου Αττικής με… τη γνώμη των πολιτών
Ποιότητα Ζωής

Προχωράει το ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου Αττικής με… τη γνώμη των πολιτών

Πιο σημαντική από ποτέ είναι η άποψη των Ηρακλειωτών στη δεύτερη φάση της εκπόνησης του ΣΒΑΚ, του Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, του πλάνου που θα αποτυπώσει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες, πάνω στον οποίο θα βασιστεί ο προγραμματισμός της υλοποίησης και της διεκδίκησης των επόμενων έργων και παρεμβάσεων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι καίριο όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να μετέχουν στον διάλογο, να αποτυπώσουν δηλαδή πώς οι ίδιοι κινούνται σήμερα και πώς θέλουν να κινούνται στο Ηράκλειο της επόμενης ημέρας, συμπληρώνοντας το ειδικό ερωτηματολόγιο που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.iraklio.gr.

Για να διευκολυνθεί δε η συμμετοχή των Ηρακλειωτών στη δημόσια διαβούλευση, η ομάδα εργασίας για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ, η οποία συνεδρίασε υπό τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο, αποφάσισε να διανεμηθούν στους κατοίκους επιπλέον έντυπα φυλλάδια σε σημεία ενδιαφέροντος (ΚΕΠ, δημοτικές υπηρεσίες, σχολεία κ.τ.λ.) καθώς και σε σπίτια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα εντός του επόμενου διαστήματος.

Στην ίδια συνάντηση της ομάδας εργασίας, παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία της κυκλοφοριακής έρευνας που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο, τα οποία θα χρησιμεύσουν στην εκπόνηση του τελικού σχεδίου.

«Στη δεύτερη συνάντηση της ομάδας εργασίας κάναμε ακόμα ένα βήμα για την κατάρτιση του ΣΒΑΚ, του Σχεδίου που θα περιγράψει το Ηράκλειο της επόμενης ημέρας, μια πόλη που θα μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια, με άνεση και με μέριμνα στο περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή η άποψή σας μετράει. Καλώ, λοιπόν, τους Ηρακλειώτες να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο. Ζητώ τη γνώμη σας γιατί μαζί θα φτιάξουμε μια πόλη που αξίζει να ζούμε», το μήνυμα του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου.

Το ερωτηματολόγιο για τη συμμετοχή στη διαβούλευση κατάρτισης του ΣΒΑΚ υπάρχει ηλεκτρονικά προς συμπλήρωση.

Συνάντηση της ομάδας εργασίας για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet