Οργισμένοι πολίτες λίντσαραν ακτιβιστές στο μετρό του Λονδίνου
Κόσμος

Οργισμένοι πολίτες λίντσαραν ακτιβιστές στο μετρό του Λονδίνου

Ακτιβιστές που τάσσονται κατά των κλιματικών αλλαγών διέκοψαν νωρίς σήμερα το πρωί τη λειτουργία σιδηροδρομικών υπηρεσιών στο ανατολικό Λονδίνο.

Η κίνηση αυτή πυροδότησε συμπλοκή ανάμεσα σε οργισμένους πολίτες που περίμεναν για να πάνε στις δουλειές τους και έναν διαδηλωτή που είχε ανέβει στην οροφή ενός τρένου του μετρό του Λονδίνου.

Η αστυνομία των βρετανικών μέσων μεταφοράς ανακοίνωσε ότι κλήθηκε να επέμβει σε περιστατικά που σημειώθηκαν στο Σάντουελ, το Στράτφορντ και το Κάνινγκ Τάουν, κοντά στην επιχειρηματική συνοικία Κανάρι Γουόρφ του Λονδίνου.

Στο βίντεο που προβλήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται διαδηλωτές να ξετυλίγουν ένα πανό της οργάνωσης Extinction Rebellion από την οροφή ενός τρένου του μετρό του Λονδίνου, στο Κάνινγκ Τάουν, προτού επιβάτες πετάξουν τρόφιμα εναντίον ενός διαδηλωτή και τον σύρουν κάτω από την οροφή του τρένου.

«Συλλήψεις έχουν ήδη γίνει και η αστυνομία εργάζεται για τη γρήγορη επανάληψη των υπηρεσιών», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η Extinction Rebellion, η οποία καλεί σε πολιτική ανυπακοή στις διαμαρτυρίες της για να σηματοδοτήσει τους κινδύνους που θέτει η κλιματική αλλαγή και η ολοένα και μεγαλύτερη απώλεια ειδών της χλωρίδας και της πανίδας, βρίσκεται στο μέσον των κινητοποιήσεων που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου για δύο εβδομάδες σε πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες ότι έχει συλλάβει 1.642 ανθρώπους από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες.

Πηγή: reader.gr/fωτογραφίες – βίντεο: Daily Mail

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet