Μικροί και μεγάλοι στον παλμό των εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες 2019»
Αθλητισμός

Μικροί και μεγάλοι στον παλμό των εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες 2019»

Με δράσεις για όλες τις ηλικίες υλοποιείται το πρόγραμμα του καθιερωμένου θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού» του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική συμμετοχή, σε δύο τμήματα με αφετηρία την πλατεία Σημηριώτη, η περιήγηση στη βιομηχανική περιοχή της πόλης. Συγκεκριμένα, αρκετοί δημότες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν μια όμορφη περιήγηση σε κτήρια της τότε βιομηχανικής ζώνης που δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες και η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη της πόλης και στη δημιουργία κουλτούρας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, Κώστας Κουλούρης, η αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ελένη Χατζή, και η σκηνοθέτης Παρασκευή Καλογεράκη.

Η δράση ήταν σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Σμυρναίων Νέας Ιωνίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού γέμισε χαρούμενες φωνές, παιδικά χαμόγελα, παιχνίδια και τραγούδια στο πλαίσιο της δράσης «Παιχνίδια με “χρώμα” Ιωνίας».

Στον πεζόδρομο, οι μελλοντικοί πρωταθλητές έδειξαν τις ικανότητές τους σε παιχνίδια καλαθοσφαίρισης (basketball) και χειροσφαίρισης (handball), ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε το χορευτικό τμήμα του ΟΠΑΝ με τις χορευτικές ικανότητες.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, Κώστας Κουλούρης, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, η αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ελένη Χατζή, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Αντώνης Καρβουνιάρης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και πλήθος κόσμου.

Η δράση ήταν σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Δήμου Νέας Ιωνίας (ΕΣΚΔ), τον Όμιλο Φιλάθλων Νέας Ιωνίας (ΟΦΝΙ), τον Αθλητικό Όμιλο Περισσού (ΑΟΠ) και του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Ο Γλάρος», από το ομώνυμο έργο του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαΐτη, από την ομάδα θεάτρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης».

Στο κατάμεστο θέατρο πλήθος δημοτών παρακολούθησαν με ελεύθερη είσοδο το θεατρικό έργο του Αντόν Τσέχωφ που θίγει τις σχέσεις, τα κίνητρα, την ψυχολογία και τις διεκδικήσεις ανθρώπων που αγαπούν, υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν την τέχνη, μέσω της συγγραφής και του θεάτρου. Γύρω τους περιστρέφονται οι άνθρωποι της καθημερινότητας που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα της ζωής τους.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, Κώστας Κουλούρης, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παναγιώτης Βλασσάς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και πλήθος κόσμου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019, η Νέα Ιωνία ντύθηκε στα «πράσινα» με τους μικρούς αθλητές του ΠΑΟ Αλσούπολης να συμμετέχουν στο δεύτερο μέρος της δράσης «Παιχνίδια με “χρώμα” Ιωνίας», αυτή τη φορά με αγώνες ποδοσφαίρου στο Γήπεδο 5×5 του Αγίου Γεωργίου.

Με όμορφες ατομικές ενέργειες, αλλά και τελειώματα δείγματα ομαδικής δουλειάς, οι μικροί ποδοσφαιριστές εντυπωσίασαν τους θεατές στους οποίους μεταξύ άλλων ήταν η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, η αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ελένη Χατζή, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου και γονείς.

Η δράση ήταν σε συνδιοργάνωση του ΠΑΟ Αλσούπολης και του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) Δήμου Νέας Ιωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet