Σάμος: Κινητοποιήσεις από την Παρασκευή για το μεταναστευτικό
Κοινωνία

Σάμος: Κινητοποιήσεις από την Παρασκευή για το μεταναστευτικό

Κινητοποιήσεις από την Παρασκευή ανακοίνωσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «ασφυξία» από το μεταναστευτικό, μετά και τα επεισόδια της Δευτέρας και το 48ωρο «τελεσίγραφο» του δημάρχου, Γιώργου Στάντζου, για άμεση μαζική απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της κατά πλειοψηφία ληφθείσας απόφασης του εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης, σε σημερινή σύσκεψη της δημοτικής αρχής με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε ότι:

  • Την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου, καθώς και τα Κοινοτικά Καταστήματα, με εξαίρεση τους δημοτικούς παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς και την Υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων.
  • Το Σάββατο και ώρα 13:00 θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας του δημάρχου, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων στον χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της Frontex.
  • Τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί και η Υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Την ίδια μέρα στις 16:00, στην πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους «να συμμετάσχουν στο κλείσιμο και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων».

Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, θα καθορισθούν οι περαιτέρω δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet