Αλ. Τσίπρας: “Η ανθρωπιστική κρίση δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση”
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: “Η ανθρωπιστική κρίση δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση”

Το αίτημα για εκλογές άμεσα επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 79η ΔΕΘ και απαντώντας στην κριτική για «παροχολογία», μετά την παρουσίαση του προγράμματος στη χθεσινή του ομιλία, σχολίασε ότι είναι «προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλάνε κάποιοι για παροχές» και πρόσθεσε: «Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;».

Παράλληλα δήλωσε ότι το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που παρουσίασε, «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν δανειστή».

«Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις. Καταθέσαμε ένα σχέδιο που έχει αναπτυξιακή λογική» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Εκλογές τώρα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες αναφέροντας ότι «η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι΄ αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet