Συναυλία «Εμπρός της Ελλάδος παιδιά» στο Πεδίο του Άρεως
Περιφέρεια Αττικής

Συναυλία «Εμπρός της Ελλάδος παιδιά» στο Πεδίο του Άρεως

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, προσκαλούν τους πολίτες την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Χειμερινό Θέατρο Άλσος (Ευελπίδων 4 – Πεδίον του Άρεως) στη συναυλία – αφιέρωμα στο έπος του ’40 «Εμπρός της Ελλάδος παιδιά!» με τους τραγουδιστές Σπύρο & Μάκη Καραβιώτη και την ορχήστρα τους. 

Πρόκειται για μια επετειακή συναυλία με διαχρονικά τραγούδια, που γράφτηκαν με αφορμή το έπος του ’40 και που υμνήθηκαν μέσα από την εμβληματική φωνή της Σοφίας Βέμπο και άλλων αγαπημένων ερμηνευτών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβληθεί οπτικοαουστικό υλικό με ντοκουμέντα της εποχής για την παρουσίαση των τραγουδιών, τα οποία συνιστούν στο σύνολό τους την ιστορική επισκόπηση των γεγονότων του πολέμου, από την κήρυξη έως τη λήξη του. Ειδικότερα, ακούγονται αξέχαστες επιτυχίες των Μιχάλη Σουγιούλ, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Μάριου Τόκα, Νίκου Ιγνατιάδη, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μάνου Λοΐζου, κ.ά. Το κοινό θα σιγοτραγουδήσει με τους καλλιτέχνες τον παιάνα «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», το «Κορόιδο Μουσολίνι», τον «Έφεδρο ανθυπολοχαγό», τον «Μικρό Ήρωα», το «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου» και άλλα κλασικά – διαχρονικά τραγούδια.

Τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας και την ενορχήστρωση υπογράφει ο δημοφιλής συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης.  Συμμετέχουν οι μουσικοί. Μαρίνα Τσοκάνη: πιάνο & διεύθυνση ορχήστρας, Λευτέρης Γρίβας: ακορντεόν, Θωμάς Καραμαζάκης: κιθάρα, Σταύρος Καβαλλιεράτος: μπάσο, Γιώργος Κατσίκας: τύμπανα.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται με την επίδειξη δωρεάν Δελτίων Εισόδου, τα οποία θα παραλαμβάνονται από τα κάτωθι σημεία παραλαβής:

  • Εκδοτήριο ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)., τηλ. 210 7234567, από Δευτέρα έως Παρασκευής 9:00 – 17:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00.

Για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας του κοινού κατά την ημέρα διεξαγωγής της συναυλίας, η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες να προμηθευθούν εγκαίρως τα δωρεάν Δελτία Εισόδου. Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός δωρεάν δελτίων εισόδου στο ταμείο του θεάτρου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, εάν και εφόσον, όμως, αυτά δεν έχουν διατεθεί εκ των προτέρων.

Συναυλία «Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά» / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet