ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Η ασφάλεια πολιτών & εργαζομένων δεν είναι προαιρετική
Κοινωνία

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Η ασφάλεια πολιτών & εργαζομένων δεν είναι προαιρετική

Στο ζήτημα της ασφάλειας στην εργασία αναφέρεται η δημοτική παράταξη ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή, με αφορμή εργασίες που ξεκίνησαν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Μακεδονίας στην Αγία Παρασκευή.

Η παράταξη καταφέρεται εναντίον της δημοτικής αρχής του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου για τον ελλιπή εξοπλισμό ασφαλείας των εργατών και την ελλιπή σήμανση, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων δεν είναι προαιρετική!

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν έργα στη μέση του δρόμου στη συνάντηση των οδών Ειρήνης και Μακεδονίας. Οι συνθήκες εργασίας ήταν απαράδεκτες και επικίνδυνες, τόσο για τους εργάτες όσο και για τους περαστικούς. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται στις φωτογραφίες,

  1. Ο χώρος των εργασιών δεν είναι επαρκής και σωστά σημαδεμένος. Οι εργάτες δουλεύουν και έξω από τους κώνους όπου κυκλοφορούν όπως όπως τα αυτοκίνητα με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή και χειρότερα.
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ!!! Ο οδηγός μαθαίνει ότι υπάρχουν έργα μόνο σαν τα δει μπροστά του!
  3. Δεν υπάρχει στοιχειώδης χρήση προσωπικού εξοπλισμού ασφαλείας. Οι εργάτες δεν έχουν μπλούζες εργασίας (τις γνωστές κίτρινες high-vis), ούτε κράνη ή γάντια.
  4. Αυτή τη στιγμή σε όλο το μήκος της Ειρήνης γίνονται έργα, το οποίο προκαλεί ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους περαστικούς.

Η τωρινή δημοτική αρχή, όπως και η προηγούμενη (με παράδειγμα τα πρόσφατα έργα στην οδό Δερβενακίων), δείχνει παντελή αμέλεια για την ασφάλεια των εργαζομένων της (άμεσα ή έμμεσα) και των κατοίκων. Αμέλεια που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία για έργα σε κατοικημένες περιοχές και τη βούληση των πολιτών για ασφαλείς δρόμους.

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση και:

  • Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να φροντίζει για την εργασιακή ασφάλεια όλων, ενάντια στην αισχροκέρδεια και την τσαπατσουλιά των εργολάβων.
  • Απαιτούμε σωστότερο προγραμματισμό των τεχνικών έργων για να μειώνεται στο ελάχιστο η ταλαιπωρία του κόσμου.
  • Απαιτούμε ουσιαστική συμμετοχή των κατοίκων στην ανάθεση και τη διεκπεραίωση των έργων καθώς και έμπειρου προσωπικού σε θέματα ασφαλείας
  • Παλεύουμε για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους, ενάντια στις πρόσκαιρες ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

Δημοτική Παρέμβαση «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet