Διαξιφισμοί Κ. Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρα με φόντο το «Τζόκερ»
Πολιτική

Διαξιφισμοί Κ. Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρα με φόντο το «Τζόκερ»

Με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν βολές συνεχίστηκε η πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή την αστυνομική παρέμβαση σε κινηματογραφικές αίθουσες, λόγω της παρουσίας ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Τζόκερ». Από τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «μάχη εντυπώσεων», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «κυβέρνηση Τζόκερ».

«Ζήσαμε “μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων” και διαμορφώθηκε μια “παρωδία” που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης «πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία».

«Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό, εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα, απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή» συνέχισε και παρατήρησε ότι όλα όσα συνέβησαν σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό «ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

Αλ. Τσίπρας: Τελικά έχουμε κυβέρνηση «Τζόκερ»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Ρέθυμνο είπε, χαριτολογώντας, ότι κάποιος από τους παρευρισκόμενους, θέλοντας να διακωμωδήσει την κατάσταση, ζήτησε όσοι είναι κάτω των 15 ετών να φύγουν. «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τελικά έχουμε μία κυβέρνηση “Τζόκερ”, διότι πρώτα από όλα είναι σαν να έπιασαν το τζόκερ, μιας και αφήσανε τη χώρα χρεοκοπημένη, διαλυμένη, με ανεργία που είχε φτάσει το 28%, μία χώρα που δεν είχε να πληρώσει συντάξεις, με ένα χρέος αρρύθμιστο που δεν είχαν καμία ελπίδα να βρουν λύση να το ρυθμίσουν και να βγουν από τα μνημόνια και μετά από 4,5 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που χρεοκόπησαν τη χώρα αναλαμβάνουν να διαχειριστούν μία χώρα που έχει ρυθμισμένο το χρέος, 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία και αυτό να είναι Τζόκερ».

«Βεβαίως μας παρουσιάζουν τα έτοιμα χρήματα που διαχειρίζονται αυτό το διάστημα ως δικά τους, προερχόμενα από αυτή την κυβέρνηση, που φαίνεται πως έπιασε το τζόκερ» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε τέλος το περιστατικό ως «ένα δείγμα ακραίου νεοσυντηρητισμού, «… που μας γυρνάει στη δεκαετία του ‘50».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet