Συνάντηση Γ. Πατούλη – Στ. Τσίρκα: Συστήνεται Ειδική Επιτροπή για ΧΥΤΥ Γραμματικού
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Πατούλη – Στ. Τσίρκα: Συστήνεται Ειδική Επιτροπή για ΧΥΤΥ Γραμματικού

Μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, συνάντηση και πολύωρη συζήτηση με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, εκπροσώπους φορέων, κατοίκων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας για το ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν μια σειρά από ζητήματα από την πλευρά του Δήμου, μελών του Δ.Σ. Μαραθώνα, των κατοίκων και των εκπροσώπων των φορέων της περιοχής.

Στα επιχειρήματα αυτά τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής έδωσαν απαντήσεις.

Μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Επιτροπής με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας, του Δήμου και εκπροσώπων κατοίκων και φορέων. Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι η εξέταση και η αξιολόγηση σημείων στα οποία εμφανίζεται απόκλιση θέσεων και απόψεων.

Η Επιτροπή αποφασίστηκε σε διάστημα ενός μήνα να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και θέσεις. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να επικρατήσει κλίμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί από καμία πλευρά, προκειμένου να επιτευχθεί μια αποτελεσματική διέξοδος στο ζήτημα.

Γ. Πατούλης: Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα θα βρούμε λύσεις που θα πάνε την τοπική κοινωνία μπροστά

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση επισήμανε:

«Προχωράμε στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των πλευρών για την αναζήτηση μιας δίκαιης, ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε σε λύσεις που θα κάνουν καλό στην Αττική. Λύσεις νόμιμες και ασφαλείς για το περιβάλλον.

»Σήμερα έγινε η αρχή μιας ουσιαστικής διαβούλευσης η οποία έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στόχος μας είναι εποικοδομητικός διάλογος, η σύνθεση απόψεων και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

»Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ως νέα διοίκηση ήρθαμε για να λύσουμε προβλήματα και όχι για να επιτρέψουμε την παράταση καταστάσεων, που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής. Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα θα βρούμε λύσεις που θα πάνε την τοπική κοινωνία μπροστά».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο Μαραθώνα: ο Νίκος Πέππας – αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, ο Βασίλης Κόκκαλης – αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, ο Γιάννης Σελίμης – εκτελεστικός γραμματέας Περιφέρειας, ο Θ. Κατσιγιάνννης – εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, ο Ελευθέριος Ψαρουδάκης – στέλεχος υπουργείου Ανάπτυξης αρμόδιο για χρηματοδοτούμενα έργα της Ε.Ε., η Ελένη Βελγάκη – διευθύντρια Αναπτυξιακών έργων Περιφέρειας, ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος – διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας, ο επιστημονικός σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων Β. Μιχαλόπουλος, ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας Π. Δημητρόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής Κ. Φλώρος, ο Χρήστος Στάμος – αντιδήμαρχος Δικτύων και Καθαριότητας, η Δήμητρα Λαπαρού – δημοτική σύμβουλος Μαραθώνα, η Θεοδώρα Αραμπατζή – προϊσταμένη τμήματος υδραυλικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, ο Ευστράτιος Παγωτέλης – διευθυντής Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας, ο Διονύσης Σοχωράκης – αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα, ο Δημήτρης Καζαζάκης – πρόεδρος του Συλλόγου «Κέντρο Βιωσιμότητας και Περιβάλλοντος Β.Α. Αττικής, ο Νικόλαος Στεφανίδης – δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, η Ηλέκτρα Κούτρα – δικηγόρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Κωνσταντίνος Παπαδιγενόπουλος – επικεφαλής κατοίκων Μαραθώνα, ο Νίκος Παπαστασινόπουλος – νομικός σύμβουλος δημάρχου Μαραθώνα, ο Ευάγγελος Κυπαρίσσης – αντιδήμαρχος Μαραθώνα, ο Κώστας Τσίρκας – δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, η Κατερίνα Λιούτα -εκπρόσωπος ομάδας πολιτών «Εν δράσει», η Αργυρώ Σαλιάρη – εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΕΣΙ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet