Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ως πότε ζητήματα όπως το προσφυγικό θα αντιμετωπίζονται με μισαλλοδοξία και ρατσισμό;
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ως πότε ζητήματα όπως το προσφυγικό θα αντιμετωπίζονται με μισαλλοδοξία και ρατσισμό;

«Ως πότε υπαρκτά κοινωνικά θέματα, όπως το προσφυγικό, θα αντιμετωπίζονται με όρους μισαλλοδοξίας και ρατσισμού;» διερωτάται η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή τις αυξημένες προσφυγικές ροές στη χώρα μας, αλλά και την ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων στην πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ο.Μ.:

Πόλεμος στη Συρία – Πρόσφυγες στην Ελλάδα

Για άλλη μια φορά η πολύπαθη Μέση Ανατολή βρίσκεται στις φλόγες. Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στα συριακά εδάφη, κάτω από τον «εύγλωττο», αλλά κυνικά χυδαίο τίτλο «Πηγή Ειρήνης», προκαλεί νέα αιματοχυσία, κυρίως στον πολύπαθο και χωρίς πατρίδα κουρδικό λαό. Η φυγή χιλιάδων αμάχων για να γλυτώσουν από τη σφαγή φαίνεται να είναι αναπότρεπτη. Οικογένειες όλων των κοινωνικών στρωμάτων ξεκληρίζονται, μια και ο φονικός πόλεμος δεν διακρίνει φτωχούς και πλούσιους. Η πατρίδα μας, ως εύκολα προσεγγίσιμη, θα είναι ίσως – για μια ακόμη φορά – η πρώτη επιλογή των ξεριζωμένων. Για μια ακόμη φορά θα κληθούμε να αναμετρηθούμε με τα κοινωνικά μας ανακλαστικά. Εμείς που ξέρουμε καλά τι σημαίνει προσφυγιά και βίαιη μετακίνηση πληθυσμών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παγιδευμένη μέσα στις προεκλογικές κορώνες γύρω από το προσφυγικό θέμα, αναγκάζεται να το αντιμετωπίσει ξορκίζοντάς το – βαφτίζοντάς το μεταναστευτικό. Με απουσία ολοκληρωμένης στρατηγικής θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με το πρόβλημα, ειδικά αν ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, θελήσει να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την απειλή των «ανοιχτών συνόρων». Μέχρι τότε, μεγάλα, μεσαία και μικρά στελέχη της θα διαγκωνίζονται για το ποιος θα κραυγάσει περισσότερο κατά των προσφύγων. Τελευταίο δείγμα υποκριτικής συμπεριφοράς η αντιμετώπιση του θέματος των 100 ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, τα οποία πρόκειται με κυβερνητική απόφαση να φιλοξενηθούν στη – μη λειτουργούσα προς το παρόν –  πτέρυγα «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια. Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αρνητικές αντιδράσεις τόσο της προέδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ, κ. Νικητοπούλου, – διεγράφη μετά τον σάλο που δημιούργησε η σχετική κατάπτυστη ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη– όσο και της δημάρχου Πεντέλης, κ. Κεχαγιά (εκλεγμένης υπό τη σκέπη της Ν.Δ.), οι οποίες ξιφούλκησαν κατά της ενδεχόμενης φιλοξενίας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Ως πότε όμως υπαρκτά κοινωνικά θέματα, όπως το προσφυγικό, θα αντιμετωπίζονται με όρους μισαλλοδοξίας και ρατσισμού;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet