Με όλες τις τιμές ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Με όλες τις τιμές ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Με τη δέουσα διαδικασία, η οποία κορυφώθηκε με την παρέλαση ανήμερα της επετείου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μαζί με τους δημότες γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου, τιμώντας την ανάμνηση όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας και όλων των λαών, που επιχείρησαν να καταλύσουν οι δυνάμεις του ναζισμού.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ξεκίνησαν από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, με την καθιερωμένη πλέον γιορτή των ΚΑΠΗ του Δήμου, της γενιάς που έχει όσο καμία τις θύμισες της κατοχικής και μεταπολεμικής Ελλάδας, με μια μοναδική συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της πλατείας Αγίου Λουκά, για να ολοκληρωθούν οι τιμές με την παρέλαση των σχολείων, των συλλόγων και των φορέων της πόλης επί της Λεωφόρου Ηρακλείου.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ο Δήμος διοργάνωσε μουσική εκδήλωση με τραγούδια του Έπους του ΄40 στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου με την φωνή της Μαρίας Σουλτάτου.

Το μήνυμα από όλους κοινό, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: «Πάντα να μείνουν στη μνήμη οι θυσίες και οι αγώνες όσων πάλεψαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, με την ευχή να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να γίνουν, καθώς θα ριζώσει πανανθρώπινα η Ειρήνη στη συνείδηση λαών και ηγετών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet