ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Άλλη μια θεσμική απρέπεια του κ. Μπάμπαλου
Πολιτική

ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Άλλη μια θεσμική απρέπεια του κ. Μπάμπαλου

Για «θεσμική απρέπεια» από πλευράς του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου αναφορικά με την προκήρυξη πλήρωσης θέσης για τον Συμπαραστάτη του Δημότη, κάνει λόγο η παράταξη ΑΚΕΠ – Συνεργασία.

Συγκεκριμένα, η παράταξη με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Παντελή Βλασσόπουλο, τονίζει τα εξής:

Άλλη μια θεσμική απρέπεια του κ. Μπάμπαλου

Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» προβλέπεται ότι:

«Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, καθώς και στους νησιωτικούς δήμους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης».

Για την εκλογή του μάλιστα προβλέπεται αυξημένη πλειοψηφία, ακριβώς για να διασφαλιστεί με εχέγγυα ανεξαρτησίας και διευρυμένης αποδοχής το πρόσωπο του Συμπαραστάτη του Δημότη. Πρόκειται για έναν θετικό θεσμό, που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν προχώρησε, καθώς σκόνταψε σε νοοτροπίες πολιτικού επαρχιωτισμού περασμένων δεκαετιών…

Ο κ. Μπάμπαλος, ενώ σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, κατήργησε τον σχετικό κωδικό, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι τουλάχιστον για το έτος 2019 δεν προτίθεται να προχωρήσει σε προκήρυξη της σχετικής θέσης και χωρίς να ανακοινώσει τίποτα στο Δημοτικό Συμβούλιο περί της προθέσεως του να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στη σχετική διαδικασία, αργά το απόγευμα της Πέμπτης 24-10-2019 προέβη σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου της σχετικής προκήρυξης πλήρωσης της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων μόλις την Τετάρτη 30-10-2019. Σημειωτέον δε ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και η επίσημη αργία της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου… Τη σχετική προκήρυξη, μάλιστα, την πληροφορηθήκαμε και εμείς τελείως συμπτωματικά.

Μάλλον έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Μπάμπαλος τη λειτουργία των θεσμών και την υποτιθέμενη «συναίνεση» την οποία διακηρύττει παντού ότι δήθεν επιδιώκει…

Διά του ευτελισμού των θεσμών, σχεδόν στα κρυφά, επιδιώκει να μετατρέψει τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη σε άλλο ένα ρουσφέτι του, από τα δεκάδες που έχει κάνει στη δημοτική επιχείρηση και στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Καλούμε κάθε πρόσωπο «εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας», το οποίο σέβεται τον εαυτό του, να απέχει από αυτήν την εξευτελιστική διαδικασία του κ. Μπάμπαλου και να μην καταθέσει υποψηφιότητα.

Καλούμε, επίσης, τον κ. Μπάμπαλο να προχωρήσει σε κανονική προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης, με τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα και με χρονικό διάστημα υποβολής υποψηφιοτήτων επαρκές, κατά τρόπο που να αρμόζει στο επιδιωκόμενο κύρος της συγκεκριμένης θέσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet