Γ. Πατούλης: Θα υλοποιήσουμε δράσεις που θα συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών με κινητικά προβλήματα
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Θα υλοποιήσουμε δράσεις που θα συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών με κινητικά προβλήματα

Η δυνατότητα υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα έχουν στο επίκεντρό τους συμπολίτες μας με κινητικά και άλλα προβλήματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με το προεδρείο και μέλη  του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Κ. Κωνσταντή, και στα υπόλοιπα μέλη την απόφασή του για σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε ζητήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Επίσης, έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα υλοποίησης έργων που θα βελτιώνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους χώρους, καθώς και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάγκη υλοποίησης έργων μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια συμφωνήθηκε να υπάρξουν ειδικές αθλητικές δράσεις.

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επικεντρώθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών καθώς και στην αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες μετακίνησης τους. Μάλιστα, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δε διαθέτουν καν διαμορφωμένες τουαλέτες για άτομα με κινητικά προβλήματα. Αντίστοιχα κατήγγειλαν ότι πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχουν ούτε καν μπάρες αναπήρων.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε:

«Είναι υποχρέωσή μας να σκύψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Βούλησή μας είναι να δράσουμε με συγκεκριμένες πράξεις και έργα. Για τον λόγο αυτό προχωρούμε στη σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας. Μαζί με τους εκπροσώπους των συμπολιτών μας με κινητικά και άλλα προβλήματα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων και δράσεων. Είναι χρέος μας να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας για να διεκδικήσουμε μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση οφείλουμε να δρομολογήσουμε συγκεκριμένες πολιτικές προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να μην αναγκάζονται να ζουν σε αφιλόξενες πόλεις».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Κ. Κωνσταντής, ο αντιπρόεδρος, Θ. Βίγλας, η γενική γραμματέας, Σ. Σούλη, ο ταμίας, Σ. Αλέπης, ο νομικός σύμβουλος, Π. Φυκήρης, τα μέλη Γ. Καραμάλας και Α. Καμαρινέα, καθώς και η εθελόντρια Ε. Παπαγεωργίου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με το προεδρείο και μέλη
του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet