Φ. Αλεξόπουλος: Απλοί θεατές οι πρωθυπουργοί της χώρας τα τελευταία χρόνια
Γνώμες

Φ. Αλεξόπουλος: Απλοί θεατές οι πρωθυπουργοί της χώρας τα τελευταία χρόνια

Παρά τις προεκλογικές τους εξαγγελίες για αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ισότητα, κ.λπ., οι εν ενεργεία  πολιτικές δυνάμεις του τόπου, διαπιστώνουν μετά την εκλογή τους, ότι στη χώρα λειτουργεί ένα ιδιότυπο φεουδαρχικό σύστημα που στην προσπάθειά του για επιβίωση και συνέχιση της κυριαρχίας του, «ταΐζει» εκατοντάδες αυλικούς.

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος*

Η σύγχρονη «Λερναία Ύδρα» που έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας και κατατρώει τις εναπομείναντες σάρκες του Έθνους είναι δημιούργημα και αποτέλεσμα ενός απαρχαιωμένου και ανίκανου να αντιδράσει πολιτικού συστήματος.

Η γιγάντωση του συγκεκριμένου φεουδαρχικού συστήματος προήρθε κατά κυρία αιτία από την αφαίρεση του πολιτικού λόγου και τη μετατροπή του σε οικονομικού, τα τελευταία έτη λόγο της εισόδου της χώρας στα μνημόνια.

Οι παρεμβάσεις σε συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές και αξίες είναι συνεχείς, επί το πλείστον άκρα συνταγματικά παράνομες, παραβιάζοντας συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος και στόχο έχουν αυτές οι παρεμβάσεις την επιβίωση του φεουδαρχικού συστήματος.

Παρά το γεγονός ότι ο «θεατής» μπορεί να διαπιστώνει καμία φορά την σύγκρουση ανάμεσά τους, αντίθετα, αν το αναλύσει κανείς σε βάθος θα διαπιστώσει ότι πρόκειται απλά για συγκοινωνούντα δοχεία που επικοινωνούν μεταξύ τους.

Αν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν αναδιοργανωθούν και «απαιτήσουν την απομάκρυνσή τους» από τη δομή της λειτουργίας του κράτους, τότε η επικράτηση του φεουδαρχικού κράτους «θα καταπνίξει» και θα «καταργήσει» το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μοναδική λύση για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου φαινόμενου είναι ο εκσυγχρονισμός της δομής του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, γενικότερα. Ο εκσυγχρονισμός του πολιτικού συστήματος, η αλλαγή της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού έλεγχου, η απαγκίστρωση των κομμάτων από την πελατειακή κουλτούρα, η ευελιξία στη λειτουργία δομών και οργανισμών του κράτους με τη δημιουργία τριμελών οργάνων διοίκησης (με μάξιμουμ θητεία έως τα τρία έτη), κ.λπ., κ.λπ.

*ενεργός πολίτης  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet