Περιφέρεια Αττικής: Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις «βολεμένων» συνδικαλιστών
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις «βολεμένων» συνδικαλιστών

«Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις “βολεμένων” συνδικαλιστών» τονίζει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, απαντώντας σε στάση εργασίας που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή τη μετακίνηση τριών εργαζομένων από μία Διεύθυνση της Περιφέρειας σε μία άλλη.

Η στάση εργασίας είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 από την έναρξη του ωραρίου έως τς 12 το μεσημέρι και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ότι «προτεραιότητα της νέας περιφερειακής Αρχής είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, προς όφελος των πολιτών».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Προκαλεί την κοινή λογική αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται καθημερινά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, η απόφαση του Συλλόγου Υπαλλήλων να προκηρύξει στάση εργασίας, με αφορμή τη μετακίνηση τριών υπαλλήλων από μια Διεύθυνση της Περιφέρειας σε μια άλλη.

Δεν έχει προηγούμενο την ώρα που:

  • μια νέα διοίκηση, δύο μόλις μηνών, προσπαθεί με δράσεις εξωστρέφειας να φέρει επενδύσεις στην Αττική ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας
  • δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέας ηλικίας, αναζητούν μια θέση εργασίας κι ένα καλύτερο μέλλον στη ζωή τους,
  • όποτε προκηρύσσονται προσλήψεις προσωπικού στην Περιφέρεια, προσέρχονται εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι για ελάχιστες θέσεις

μια μικρή ομάδα «βολεμένων» συνδικαλιστών να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις της, εξαγγέλλοντας αδικαιολόγητες στάσεις εργασίας.

Δεν θα συνδιοικήσουμε με συνδικαλιστικές μειοψηφίες

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έλαβε μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να ασκήσει τα καθήκοντά της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Την εντολή αυτή θα την τιμήσουμε. Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα να ασκήσουμε τις αρμοδιότητες μας και δεν θα μπούμε σε «παζάρι συν-διοίκησης» με συνδικαλιστικές μειοψηφίες, που όλα αυτά τα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τα πραγματικά προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Περιφέρεια, παρά μόνον για την προσωπική τους εξυπηρέτηση.

Δεν θα ανεχθούμε αυθαίρετες αποφάσεις και την ντροπιαστική συμπεριφορά των μονίμως απόντων από τη δουλειά και τα καθήκοντά τους, καθώς και την ταλαιπωρία που αυτή προκαλεί, σε βάρος των πολιτών.

Νόμιμες και συμφέρουσες για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής, οι μετακινήσεις των υπαλλήλων

Η απόφασή μας να μετακινηθούν τρεις υπάλληλοι στην οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας είναι απολύτως θεμιτή και νόμιμη, αφού:

  • Υπηρετεί την προτεραιότητα της νέας διοίκησης, που προβλέπει την ενίσχυση της οικονομικής υπηρεσίας με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να αποτελέσει την «ατμομηχανή» της προσπάθειας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.
  • Οι υπάλληλοι που μετακινούνται ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε. Διοικητικού Οικονομικού, άρα είναι κατάλληλοι για να στελεχώσουν την οικονομική υπηρεσία.
  • Η απόφαση μετακίνησης δεν προκαλεί καμία ταλαιπωρία στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, αφού πρόκειται για μετακίνηση εντός διαφορετικών υπηρεσιών του ίδιου τομέα, του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, από ένα κτήριο σε ένα άλλο, που μεταξύ τους απέχουν λιγότερο από ενάμιση χιλιόμετρο. Ενώ η ανάληψη των νέων τους καθηκόντων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση υποβάθμισή τους, αλλά αντίθετα τους αναβαθμίζει.
  • Σε κάθε περίπτωση και σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν, για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας δεν υπάρχουν «υπηρεσίες ψυγείο» για «ανεπιθύμητους» εργαζόμενους. Για μας όλοι οι εργαζόμενοι είναι ικανοί και χρήσιμοι και όλες οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες. Αρκεί να είναι επαρκώς στελεχωμένες και να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. 
Με στοχευμένες κινήσεις ενισχύουμε τις υπηρεσίες μας με νέο προσωπικό

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με νέο μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και στις εκατοντάδες αρμοδιότητες μας.

Η υπο-στελέχωση των υπηρεσιών μας είναι ένα πρόβλημα που «κληρονομήσαμε» κι οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε. Κι αυτό κάνουμε, αφού ήδη:

  • Προσελήφθη κι έχει αναλάβει καθήκοντα, γιατρός εργασίας για το προσωπικό της Περιφέρειας του Κεντρικού Τομέα. Ενώ ακολουθεί η πρόσληψη κι άλλων γιατρών, για τους υπόλοιπους τομείς. Γιατί για μας αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων μας.
  • Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τέσσερις θέσεις μόνιμου προσωπικού με ειδικότητα κτηνιάτρου, για να ενισχύσουμε τις ελεγκτικές μας υπηρεσίες που στόχο έχουν τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
  • Προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες η πρόσληψη τριάντα έξι εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών μας.
  • Έχουν καταγραφεί οι κενές οργανικές θέσεις της Περιφέρειας κι έχει ζητηθεί από όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών τεκμηρίωση για τις δυσλειτουργίες που προκαλεί η έλλειψη προσωπικού, προκειμένου να ζητηθεί από την κυβέρνηση η κάλυψη των κενών με προσλήψεις νέου προσωπικού.

Προτεραιότητα της νέας περιφερειακής Αρχής, είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, προς όφελος των πολιτών. Σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό.

Αυτή την προτεραιότητα θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια κι ευθύνη, σε συνεργασία με τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων μας. Δεν θα συνδιοικήσουμε με συνδικαλιστικές μειοψηφίες, αντίθετα θα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο ντροπιαστικές συμπεριφορές και προκλητικές αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet