Γ. Πατούλης: Μαζί με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας θα κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική, προς όφελος των πολιτών
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Μαζί με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας θα κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική, προς όφελος των πολιτών

«Χθες νίκησε η υπευθυνότητα, καθώς μόλις 1,54% ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 4ωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής» επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τη συμμετοχή στη χθεσινή στάση εργασίας που είχε προκηρύξει π Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

«Μαζί με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας θα κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική, προς όφελος των πολιτών» τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, για τη στάση των εργαζομένων απέναντι σε μία απεργιακή κινητοποίηση που «δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει» όπως επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Σχεδόν μηδενική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, στη στάση εργασίας που εξήγγειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019.

Μόλις το 1,54 τοις εκατό των εργαζομένων συμμετείχε στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, που εξαγγέλθηκε με αφορμή τη μετακίνηση τριών υπαλλήλων από τη διεύθυνση ανάπτυξης, στην οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Η συγκεκριμένη μετακίνηση είχε σαν στόχο την περαιτέρω λειτουργική ενίσχυση της πιο νευραλγικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής με πρόσθετο προσωπικό.

Ενίσχυση που δεν αποτελεί μόνο προτεραιότητα της νέας διοίκησης, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, όπως προκύπτει από έγγραφο που απέστειλαν οι ίδιοι στις 20 Οκτωβρίου του 2019, όπως αποδεικνύεται από το επισυναπτόμενο έγγραφο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, όπου μιλούν για «υποστελέχωση και τεράστιο όγκο δουλειάς» στις οικονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών, ζητώντας την ενίσχυσή τους με πρόσθετο προσωπικό.

Με βάση το έγγραφο αυτό, αλλά και τη διαπίστωση της νέας διοίκησης ότι απαιτείται η ενίσχυση με πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό της οικονομικής υπηρεσίας, αποφασίστηκε η μετακίνηση των συγκεκριμένων τριών υπαλλήλων, η οποία είναι η αιτία που ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι αποφάσισε να εξαγγείλει τη στάση εργασίας.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων είναι διπλά έκθετη πλέον.

Από τη μια οφείλει να εξηγήσει πως εξαγγέλλει κινητοποιήσεις για μια απόφαση της διοίκησης, που ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα που οι ίδιοι διατύπωσαν, για περαιτέρω ενίσχυση σε προσωπικό της οικονομικής υπηρεσίας.

Κι από την άλλη, θα πρέπει να προβληματιστεί από το γεγονός πως οι εργαζόμενοι ουσιαστικά τους «γύρισαν την πλάτη», απέχοντας από μια κινητοποίηση που δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει, πέραν των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που φαίνεται ότι εξυπηρετεί το προεδρείο του Συλλόγου.

Με τη στάση τους οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής επέδειξαν για μια ακόμη φορά υπευθυνότητα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσήλωσή τους στο έργο που καθημερινά επιτελούν, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet