Συνάντηση Γ. Πατούλη με Έλληνες ομογενείς της Γερμανίας
Θεσμικοί Φορείς

Συνάντηση Γ. Πατούλη με Έλληνες ομογενείς της Γερμανίας

Με εκπροσώπους της ομογένειας στο Μόναχο συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όπου βρέθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

«Αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα η Περιφέρεια Αττικής να συμβάλλει ενεργά στην επανεκκίνηση  των σχέσεων της Μητέρας Πατρίδας με τους Έλληνες της Διασποράς.

»Στόχος μας είναι να ενώσουμε ως κοινωνία τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες γέφυρες για να μπορούμε να υλοποιούμε δράσεις εξωστρέφειας.

»Θέλουμε η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει το σπίτι όλης της ομογένειας. Αυτό θα το καταφέρουμε με συγκεκριμένες δράσεις και με τη δημιουργία Γραφείου  Απόδημου Ελληνισμού στο οποίο θα μπορεί να απευθύνεται όλη η ομογένεια» επισήμανε ο κ. Γ. Πατούλης.

Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης: «Όλοι μαζί ενωμένοι θα εργαστούμε με κοινό όραμα την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ελλάδας. Η Περιφέρεια Αττικής αγκαλιάζει όλους τους ομογενείς οι οποίοι διψούν να προσφέρουν στην μητέρα πατρίδα γνώση, εμπειρία, επενδύσεις και κυρίως την αγάπη τους».

Ομογενειακή ψήφος

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των ομογενών διατύπωσαν και τις ενστάσεις τους σχετικά με τους περιορισμούς που προβλέπει το σχέδιο νόμου για την ομογενειακή ψήφο. Μάλιστα, υποστήριξαν, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτό το νομικό πλαίσιο οι περιορισμοί που θα επιβάλλονται θα εμποδίζουν την πλειονότητα των ομογενών να ψηφίσουν. Μεταξύ άλλων, πρότειναν την καθιέρωση και της επιστολικής ψήφου, κάτι που ισχύει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε ότι γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων από το σύνολο της ομογένειας, η οποία ζητά επιτακτικά να μην υπάρξουν περιορισμοί που θα εμποδίζουν τους ομογενείς να ψηφίζουν.

«Είμαι στο πλευρό της ομογένειας και ακούω με προσοχή τα όσα μου λέτε. Πρόκειται για επιχειρήματα τα οποία και θα μεταφέρω στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας προκειμένου να τα λάβει υπόψη της» σημείωσε.

Τουρισμός υγείας και ευεξίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού στην Αττική και σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης δεν επιτρέπεται να συνεχίσουμε να είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη, και υπογράμμισε ότι «Η Αττική, αλλά και συνολικά όλη η χώρα διαθέτει τις προϋποθέσεις για να γίνει κέντρο ανάπτυξης, ευεξίας και θεματικού τουρισμού. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συνοδοιπόρους και συνεργάτες μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας  HAAR του Μονάχου, Απόστολος Κώτσης, ο αναπληρωτής γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της Ν.Δ., Κυριάκος Ξεπαπαδάκος, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Μανώλης Κουγιουμουτζής, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου και ιατρός Αργυρή ΠαρασύρηBauer, το εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου, Θεόδωρος Λουπεγίδης, ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής Γιώργος Παπάς, ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet