Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2019» ο περιφερειάρχης Αττικής
Αθλητισμός

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2019» ο περιφερειάρχης Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2019», τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, στο Ελληνικό, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δ. Νάνου, και ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής ασφάλειας, Κ. Λογοθέτης.

Ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στα περίπτερα των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τα υβριδικά, αλλά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Η χώρα μας δυστυχώς διαθέτει έναν από τους πιο γερασμένους στόλους επιβατικών αλλά και επαγγελματικών οχημάτων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται αποτελεσματικά η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών, αλλά ούτε και η προστασία του περιβάλλοντος.

»Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η βελτίωση των υποδομών της Αττικής έτσι ώστε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, που θαυμάσαμε σήμερα στην έκθεση, να κινούνται σε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Παράλληλα θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αττικής, σε θέματα οδικής ασφάλειας.

»Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσουμε στην Αττική το 1ο διεθνές συνέδριο ηλεκτροκίνησης με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής όπου θα εξετάσουμε αναλυτικά τους τρόπους ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και της εναλλακτικής μετακίνησης με οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, θα εξετάσουμε τους τρόπους που μπορούν να δοθούν κίνητρα για την ένταξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σταθμών φόρτισης, τόσο  στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στους 66 Δήμους της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet