Σύλλογος Πολυδρόσου: Όλοι στο Δ.Σ. της 13ης Νοεμβρίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κοινωνία

Σύλλογος Πολυδρόσου: Όλοι στο Δ.Σ. της 13ης Νοεμβρίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου καλεί τους κατοίκους της περιοχής του Πολυδρόσου να παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεση εφαρμογή του συνόλου των ρυθμίσεων για να «εκτιμηθεί και να επανεξεταστεί η αποτελεσματικότητά τους», όπως σημειώνει ο Σύλλογος στην ακόλουθη ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνει προς τους κατοίκους:

Αγαπητοί γείτονες, κάτοικοι Πολυδρόσου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας.

Όλοι μας ζούμε τους τελευταίους μήνες μια δραματική υποβάθμιση της ήδη βαρύτατα επιβαρυμένης περιοχής μας. Συγκεκριμένα:

Η διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς από τον Οκτώβρη του 2014, γεγονός που την κατέστησε δρόμο υπερτοπικής κυκλοφορίας μέσα σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, άλλαξε οριστικά τον χαρακτήρα της περιοχής. Τότε με τη δική μας παρέμβαση, για να αμβλυθούν κατά το δυνατόν οι αρνητικές επιπτώσεις της διάνοιξης, έγιναν ρυθμίσεις που παροχέτευαν το εισερχόμενο ρεύμα από τη Λεωφόρο Πεντέλης στον παράδρομο της Αττικής Οδού.

Παράλληλα ανατέθηκε από τον Δήμο σε πανεπιστημιακό μελετητή η εκπόνηση σχετικής μελέτης για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή. Η μελέτη κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις με κεντρικό σκεπτικό την παρεμπόδιση εισόδου των αυτοκινήτων από την Κηφισίας στην οδό Φραγκοκκλησιάς με τη μονοδρόμησή της μέχρι την οδό Σάμου. Οι προτάσεις της μελέτης οριστικοποιήθηκαν προς υλοποίηση με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ήδη από  τον Ιούνιο του 2018. Για δεκαπέντε μήνες, χωρίς καν στοιχειώδη προσχήματα και αιτιολογήσεις, η ειλημμένη απόφαση ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ…!!!

Στις 20 Ιουλίου υποτίθεται ότι ξεκίνησε η σταδιακή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προβλέπονται στο ΦΕΚ, χωρίς να υλοποιηθεί η κεντρική πρόταση / ρύθμιση για τη μονοδρόμηση της Φραγκοκκλησιάς από Κηφισίας μέχρι τη Σάμου!!! Η κατάσταση για μήνες τώρα έγινε αφόρητη, καθώς άνοιξε ο ασκός του Αιόλου διοχετεύοντας και τα δυο ρεύματα σύνδεσης των Λεωφόρων Κηφισίας και Πεντέλης μέσα στην οδό Φρακλοκκλησιάς, παράλληλα με αντιδρομήσεις που μόνες τους δημιουργούν τραγελαφικές καταστάσεις στην κυκλοφορία στην περιοχή μας!!!

Ο Σύλλογος σας καλεί σε εγρήγορση και προγραμματισμό κλιμακούμενων κινητοποιήσεων για να υπερασπιστούμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πολυδρόσου.

Ως πρώτο βήμα καλούμε ολόκληρη τη γειτονιά να παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοέμβριου 2019 ώρα 18:00 στο δημοτικό μέγαρο Αμαρουσίου ώστε να θέσουμε στην προβλεπόμενη «ώρα του Δημότη» με μια φωνή το θέμα προς άμεση επίλυση:

ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του συνόλου των ρυθμίσεων για να εκτιμηθεί και να επανεξεταστεί η αποτελεσματικότητά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet