Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ» τονίζει η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με το αυτοδιοίκητο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Συγκεκριμένα η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι υπέρ του αυτοδιοίκητου του Κέντρου και συγκεκριμένα επισημαίνει:

Συμπαρατασσόμαστε κι εμείς με το δημοκρατικό αίτημα: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της νέας κυβέρνησης συνεχίζεται… Τελευταίο της επίτευγμα που ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων, η παρέμβαση στα διοικητικά του ΚΕΘΕΑ. Οι ορκισμένοι αντικρατιστές, με σχέδια ιδιωτικοποιήσεων σχεδόν κάθε δημόσιου αγαθού, οραματίζονται τη λειτουργία ενός, αυτοδιοίκητου μέχρι σήμερα, οργανισμού από ένα έμμισθο (;) και διορισμένο από τον υπουργό διοικητικό συμβούλιο.

Μέχρι τώρα: τα 9 από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονταν από τη Γενική Συνέλευση όλων των μελών του προσωπικού, των ανθρώπων που βρίσκονταν στο τέλος της θεραπείας τους και στη φάση επανένταξης, καθώς και του Δ.Σ. του Συλλόγου Οικογένειας (τα υπόλοιπα δύο ορίζονταν από το κράτος). Με την ψήφο του διευθυντή ίση με αυτή του θεραπευόμενου. Άνθρωποι κύρους και προσφοράς στην κοινωνία έχουν υπάρξει εθελοντικά μέλη κατά καιρούς των Διοικητικών Συμβουλίων του Οργανισμού. Ενός Οργανισμού πρότυπου λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, σύμβουλου του ΟΗΕ για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Από τώρα (με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – δεν είχαν ούτε το θάρρος να θέσουν υπό διαβούλευση το θέμα): το έμμισθο(;) Δ.Σ. διορίζεται ολόκληρο από τον υπουργό. Με το πρώτο διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο να αποτελείται από «δικά» τους παιδιά. Άμεση συνέπεια η απώλεια της ιδιότητας του συμβούλου του ΟΗΕ, μια και δεν αναγνωρίζεται η ιδιότητα αυτή σε μη ανεξάρτητους οργανισμούς. Το κυριότερο όμως είναι η σχεδόν βέβαιη αναποτελεσματικότητα της λειτουργίας του, όπως συμβαίνει με αντίστοιχους οργανισμούς που διοικούνται με αυτόν τον τρόπο.

Η αιτιολόγηση της απόφασης έχει ενδιαφέρον: ο υπουργός επικαλέστηκε ατασθαλίες στο παράρτημα των Διαβατών (σε μία από τις πάνω από 100 δομές του ΚΕΘΕΑ), θέμα για το οποίο το ίδιο το ΚΕΘΕΑ είχε παραγγείλει εσωτερικό έλεγχο, διαδικασία που απορρέει ακριβώς από το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.

Ανομολόγητος απώτερος σκοπός, σύμφωνα με όλους τους αντιτιθέμενους στην παρέμβαση του κ. Κικίλια: να προχωρήσει η κυβέρνηση σε συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στον χώρο των εξαρτήσεων. 

Να λοιπόν το νήμα που διαπερνά τις αλληλοσυγκρουόμενες πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας: η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και το βόλεμα των δικών της ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet