Φυσάει Κόντρα: Χωρίς νερό και ρεύμα διαμερίσματα του κληροδοτήματος Πρίγγουρη
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Χωρίς νερό και ρεύμα διαμερίσματα του κληροδοτήματος Πρίγγουρη

Σε τρία από τα πέντε διαμερίσματα του κληροδοτήματος Πρίγγουρη που έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο Αγίας Παρασκευής διαμένουν πολίτες του Δήμου που έχουν ανάγκη και όπως καταγγέλλει η παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή υπάρχουν προβλήματα στην αποπληρωμή των λογαριασμών νερού και ρεύματος.

Όπως επισημαίνει η παράταξη, σε ένα από τα τρία διαμερίσματα έχει κοπεί το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των Φυσάει Κόντρα:

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει στη διάθεσή του μέσω του κληροδοτήματος Πρίγγουρη πέντε διαμερίσματα στην περιοχή της Νέας Ζωής. Στα δύο από αυτά στεγάζεται μια μικρή υπηρεσία του Δήμου, ενώ στα άλλα τρία κατοικούν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η χρήση των διαμερισμάτων αυτών ως κοινωνική κατοικία έχει προκύψει με παραχώρηση από τις δημοτικές αρχές και είναι και αποτέλεσμα του αγώνα και της πίεσης των κατοίκων.

Παρόλα αυτά οι ένοικοι αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα. Συγκεκριμένα οι δημοτικές αρχές αδρανούν για χρόνια γύρω από το ζήτημα της ηλεκτροδότησης και της παροχής νερού με αποτέλεσμα να κόβονται και τα δύο πολύ συχνά. Στη μία περίπτωση η οικογένεια βρίσκεται χωρίς νερό εδώ και 6 μήνες, ενώ πλέον βρίσκεται και χωρίς ρεύμα. Κι όλα αυτά ενώ ο Δήμος έχει δεσμευτεί να μεριμνά για τους κατοίκους στα διαμερίσματα αυτά σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16.04.2019.

Για εμάς είναι αδιανόητο ο Δήμος μας να μην μπορεί να φροντίσει για την παροχή νερού και ρεύματος στα διαμερίσματά του και να αφήνει τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη χωρίς βασικά αγαθά. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Τέτοια κομβικά ζητήματα κοινωνικής ανάγκης δεν προσφέρονται για πολιτικά παιχνίδια μεταξύ της τωρινής και της απελθούσας διοίκησης.

Για εμάς είναι απαραίτητο ο Δήμος να αποκτήσει μια δομή κοινωνικής κατοικίας στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού για την κοινωνική μέριμνα. Είναι φανερό πως οι κοινωνικές υπηρεσίες υπολειτουργούν και στους εκάστοτε οικονομικούς προϋπολογισμούς τα κονδύλια που τις αφορούν ολοένα και μειώνονται. Αυτό φάνηκε και στην τελευταία αναμόρφωση του οικονομικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην 22η συνεδρίαση του Δ.Σ. και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων! Στο πλαίσιο που περιγράψαμε παραπάνω θεωρούμε πως είναι αναγκαία μια αναβαθμισμένη συζήτηση στην επιτροπή κοινωνικής αλληλεγγύης που να επικεντρώνεται στα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα της πόλης. Ιδιαίτερα στον Δήμο μας ο οποίος έχει αρκετούς πόρους αλλά και κληροδοτήματα αναξιοποίητα τα οποία θα μπορούσε να διαθέσει.

Κοινωνικό μαγειρείο, κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, βρεφονηπιακοί σταθμοί οφείλουν να αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο. Μαζί με αυτά και η κοινωνική στέγαση. Στη συγκυρία που διανύουμε, μετά από 10 χρόνια μνημονίων, με τις πολιτικές λιτότητας να συνεχίζονται από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε., με τους μισθούς να παραμένουν στα τάρταρα και τα ενοίκια να αυξάνονται συνεχώς γίνεται όλο και μεγαλύτερη αυτή η ανάγκη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και καλούμε τους κατοίκους να πάρουν θέση και να παλέψουμε συλλογικά για τις απαραίτητες κοινωνικές δομές και για την ανατροπή της πολιτικής που υποβαθμίζει τις ζωές μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet