Ν. Χαρδαλιάς για κακοκαιρία: Το πρώτο crash test που είχαμε να αντιμετωπίσουμε
Κοινωνία

Ν. Χαρδαλιάς για κακοκαιρία: Το πρώτο crash test που είχαμε να αντιμετωπίσουμε

Ως «το πρώτο crash test που είχαμε να αντιμετωπίσουμε» χαρακτήρισε τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών και τα προβλήματα που προκάλεσε η «Βικτώρια» σε περιοχές της χώρας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ, «υπήρχαν προβλήματα, ήταν δύσκολη βραδιά για την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και την Αττική».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «είχαν προηγηθεί οι εργασίες καθαρισμών, ειδικά στις δυνητικά επικίνδυνες πλημμυρικά περιοχές».

«Είχαμε μικρά ζητήματα με απεγκλωβισμούς, κατολισθήσεις και φερτά υλικά. Αντιλαμβάνεστε ότι η πλημμύρα είναι πιο δύσκολη από τη δασική πυρκαγιά. Στη δασική πυρκαγιά μπορεί και να προβλέψεις το περιβάλλον όπου μπορεί να κινηθεί, στην πλημμύρα παίζει ρόλο ακόμη και η τύχη, η συγκυρία, η στιγμή. Όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε πάει με όλα μας τα μέσα και έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε εκμηδενίσει κάθε περίπτωση να συμβεί το κακό», ανέφερε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet