Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Ερχεται νέο χτύπημα στην Αττική τις επόμενες ώρες
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Ερχεται νέο χτύπημα στην Αττική τις επόμενες ώρες

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ώρες, προειδοποιεί σε νέα ενημέρωσή του η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οπως αναφέρει το meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες της κακοκαιρίας «Βικτώρια», που ήδη πλήττουν μεγάλο τμήμα της επικράτειας, «αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης».

Σύμφωνα με την ομάδα του meteo.gr, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ώρες -οπότε το «σφυροκόπημα» εστιάστηκε στα δυτικά- τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα είναι πιο έντονα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Βικτώρια» τις προσεχείς ώρες

Το meteo.gr επισημαίνει για την πορεία της κακοκαιρίας «Βικτώρια» ότι μετά το μεσημέρι «όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο σχηματισμό μιας σημαντικής σε έκταση ζώνης σύγκλισης από το Κεντρικό έως το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα μεγάλης κατά τόπους έντασης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, η ζώνη αυτή σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Ο χάρτης πρόγνωσης βροχόπτωσης στις 17:00 της Τετάρτης – Η Αττική στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Βικτώρια»/Πηγή: METEO.GR

Επιμένει στην Αττική η κακοκαιρία «Βικτώρια»

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα πολύ έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια», σύμφωνα με το meteo.gr, «είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν μετά το μεσημέρι τμήματα του νομού Αττικής και ενδεχομένως της πόλης της Αθήνας».

Δείτε τον χάρτη πρόγνωσης βροχοπτώσεων και καταιγίδων για το βράδυ (ώρα 20:00) της Τετάρτης/ Προγνωστικός χάρτης του meteo.gr

Πώς θα είναι ο καιρός την Πέμπτη 14/11

Πάντως, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας MeteoAlarm, τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα υποχωρήσουν μέχρι αύριο.

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζονται με κίτρινο και πορτοκαλί οι περιοχές όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη:

H κακοκαιρία «Βικτώρια» υποχωρεί σταδιακά/Πηγή: METEOALARM.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet