Γ. Πατούλης: Σημαντική πρόταση του υπ. Εσωτερικών για επιπλέον άδεια στις υπαλλήλους Δημοσίου & Αυτοδιοίκησης για γυναικολογικό έλεγχο
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Σημαντική πρόταση του υπ. Εσωτερικών για επιπλέον άδεια στις υπαλλήλους Δημοσίου & Αυτοδιοίκησης για γυναικολογικό έλεγχο

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζει με ικανοποίηση την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, για τη θεσμοθέτηση μίας ημέρας επιπλέον άδειας στις υπαλλήλους του δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης που υποβάλλονται σε γυναικολογικό έλεγχο.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Η σημαντική πρόταση του υπουργού Εσωτερικών για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα δίνεται μια επί πλέον ημέρα άδειας ανά έτος σε όλες τις γυναίκες υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υποβάλλονται σε γυναικολογικό έλεγχο, μάς βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

»Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της ζωής χιλιάδων γυναικών. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει πρόβλεψη προκειμένου η νομοθετική ρύθμιση να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Η θωράκιση της υγείας των πολιτών και ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι πρωταρχικός στόχος μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet