Ξεκίνησαν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας
Κοινωνία

Ξεκίνησαν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας

Ξεκίνησαν τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Μορτερό Νέας Ερυθραίας συμπληρωματικά του συλλεκτηρίου αγωγού της οδού Ανδρούτσου από την ανάδοχο εταιρεία μετά τη δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης, αναφέρει σχετικά:

«Το έργο αυτό θεωρείται και είναι από τα πλέον κρίσιμα για την αντιπλημμυρική προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος της περιοχής Μορτερό βορείως της οδού Αγ. Σαράντα, που εντάσσεται στα πλαίσια των έργων και των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με σημαντικές ενέργειες του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου καταφέραμε και εντάξαμε την ώριμη μελέτη (εγκεκριμένη από τη Δ10) σε πρόγραμμα της Περιφέρειας που αφορούν αντιπλημμυρικά και μόνο έργα και συγκεκριμένα ύψους προϋπολογισμού περίπου 400.000 ευρώ.

»Οι επεμβάσεις αυτές θα γίνουν στους δρόμους: Χειμάρας, Κύθνου, Εθνικής Αντιστάσεως, θα “μαζέψουν“ ένα μεγάλο όγκο υδάτων που ρέουν από την ανάντη περιοχή τμήματος της Εκάλης και της Πολιτείας. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι αποδέκτες μεγάλων ποσοτήτων ομβρίων υδάτων. Πλέον, οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα οι έντονες και συχνές βροχοπτώσεις δημιουργούν πολλές φορές επικίνδυνες και δυσάρεστες καταστάσεις για τις κατοίκους της περιοχής.

»Στόχος μας λοιπόν είναι να κατασκευαστούν και άλλα τμήματα της υπάρχουσας υδραυλικής μελέτης πέριξ της οδού Ανδρούτσου, που θα αποσυμφορίσουν περαιτέρω την εν λόγω περιοχή, καθώς και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκτέλεση έργων της αντιπλημμυρικής θωράκισης ολόκληρης της περιοχής Μορτερό με το γνωστό σε όλους έργο του ρέματος “Κοντοχρήστου”.

»Με την ολοκλήρωση του ρέματος Κοντοχρήστου και την κατασκευή των έργων θα θωρακιστεί η Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία στο μέγιστο ποσοστό, η οποία ταλανίζεται από πλημμυρικά φαινόμενα εδώ και δεκαετίες.

»Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τη μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, κ. Γιάννα Κουϊρουκλή, για την πολύτιμη βοήθειά της στις υδραυλικές μελέτες, γενικά στη Νέα Ερυθραία, και την αντιμετώπιση όλων των δύσκολων διαδικασιών που χρειάζονται ώστε να εγκριθούν από τους αρμόδιους φορείς και να είναι έτοιμες για υλοποίηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet