Τέσσερα στέκια για γνήσιες γεύσεις από Κρήτη στα… Βόρεια της Αττικής
Επιχειρήσεις – Αγορά

Τέσσερα στέκια για γνήσιες γεύσεις από Κρήτη στα… Βόρεια της Αττικής

Τα Βόρεια Προάστια έχουν τα δικά τους στέκια για να πιει κάποιος τις τσικουδιές του. Και για να τσιμπολογήσει (αν… αντέξει μόνο να τσιμπολογήσει) παραδοσιακές πίτες, χοχλιούς, απάκι και όλα τα καλά που βγάζει η κρητική γη και μέσα στον χρόνο έγιναν απολαυστικές συνταγές. Πολύ περισσότερο όταν φτιάχνονται με γνήσια υλικά από την Κρήτη και από ανθρώπους που έχουν στο… DNA τους την κουζίνα του νησιού.

Τέσσερα πολύ ωραία εστιατόρια, λοιπόν, σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Χολαργό, αναλαμβάνουν να σας ταξιδέψουν στην Κρήτη μέσα από τα πιάτα τους ή να σας την ξανασυστήσουν με γευστικούς συνδυασμούς που δεν έχετε ξανασυναντήσει.

Αρισμαρί

Πρώτη στάση στο Χαλάνδρι και στο «Αρισμαρί» (όπως λένε το δενδρολίβανο στο νησί) όχι απλώς για κουζίνα της Κρήτης, αλλά για κουζίνα του ορεινού Μυλοποτάμου.

Από τα καλύτερα πιάτα του θεωρούνται το γαμοπίλαφο και το τσιγαριαστό, αλλά όσοι το έχουν επισκεφθεί έχουν δυσκολευτεί να πρωτοδιαλέξουν.

Υπάρχουν επιλογές για vegan, ενώ προσφέρονται και πιάτα χωρίς γλουτένη.

(Αριστοτέλους 43, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800808)

Κρήσσα Γη

Στη «γη του Κρητικού», όπως… μεταφράζεται το όνομα του εστιατορίου, το ραντεβού δίνεται για μαραθόπιτα, πατάτες οφτές με στάκα, τσιγαριαστό χοιρινό, χοχλιούς μπουμπουριστούς, αρνί με σταμναγκάθι (για να αναφέρουμε μόνο λίγα από τα πιάτα), όπως και για κρητικό κρασί και αυθεντική.

Και εδώ, φυσικά, καθώς η κρητική κουζίνα προσφέρεται, υπάρχουν πολλές επιλογές για χορτοφάγους και vegan.

(Αγ. Κωνσταντίνου 23, Μαρούσι, τηλ. 210 8056666)

Μπιφτεκάαατσι

Μυρωδικά και λαχανικά και κρέατα από επιλεγμένους Κρητικούς παραγωγούς ανακατεύονται όμορφα και δίνουν πολλά και καλά πιάτα, όπως ντολμαδάκια, μπουρέκι χανιώτικο με μελιτζάνα, γίδα κοκκινιστή και… μπιφτεκάαατσι, δηλαδή μπιφτέκι που φτιάχνεται με οικογενειακή συνταγή των ιδιοκτητών του εστιατορίου.

(Περικλέους 39, Χολαργός, τηλ. 210 65606804)

Τα Ρωμανάκια

Από το 2008 το εστιατόριο σερβίρει παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με πειραματισμούς… τόσο όσο.

Και εδώ τα περισσότερα υλικά προέρχονται από την Κρήτη, για να δώσουν ξεχωριστά πιάτα όπως χειροποίητα σκαλτσούνια με χόρτα ή μυζήθρα, χειροποίητα μακαρόνια σιουφιχτά, χοχλιούς, σαρικόπιτες, αρνί οφτό και τσιγαριαστό αρνί μαγειρεμένο στο τσικάλι.

(Λεωφ. Μεσογείων 366, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6532278)

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδες facebook των καταστημάτων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet