“Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον”
Πολιτική

“Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον”

Σε ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στον φασισμό προέβη το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου σε συνεδρίασή του την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της «Χρυσής Αυγής» και με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη μνήμη του, το Δ.Σ. Χαλανδρίου ψήφισε υπέρ της στήριξης κάθε κίνησης υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της ισότητας και της δικαιοσύνης και υπέρ της αντιμετώπισης των φασιστικών απειλών στις γειτονιές του Χαλανδρίου, όπως μας ενημερώνει το ακόλουθο κείμενο.

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον

Στη βάση του ο φασισμός έχει σκοπό να ισοπεδώσει τη δημοκρατία και την ελευθερία. Είναι το ύστατο καταφύγιο προκειμένου να τρομοκρατηθεί μία κοινωνία που διεκδικεί το δικαίωμα να ζήσει. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου οι αδικίες σε βάρος των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων διογκώνονται με αποτέλεσμα αυτά να αντιδρούν, ο φασισμός βρίσκει πεδίο για να αναπτυχθεί. Οι επιθέσεις σε μετανάστες, σε πολιτικούς χώρους, σε συνδικαλιστές, σε ανθρώπους που αντιστέκονται στη μνημονιακή πολιτική φανερώνουν ποιοι είναι στο στόχαστρο των νεοναζί.

Η δολοφονία του Φύσσα πριν από σχεδόν ένα χρόνο αποτέλεσε την κορυφή των δολοφονικών επιθέσεων της Χ.Α., αναδεικνύοντας ότι χρειάζεται συλλογική αντιμετώπιση στην οργανωμένη και συστηματική φασιστική βία, καθώς είναι δυσκολότερο να την αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει στόχο να αποτρέψει την είσοδο του φασισμού στην πόλη. Να δημιουργήσει τους όρους ώστε η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η συμμετοχή των πολιτών του Χαλανδρίου να αποτελέσει ανάχωμα στη φασιστική απειλή. Προσπαθούμε να ενώσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του Δήμου μας και να συμφιλιώσουμε τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική και έχουν συμφέρον να είναι μαζί ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Με αυτό το σκεπτικό, ως Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου και με αφορμή τις εκδηλώσεις που γίνονται ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα, καλλιτέχνη και εργαζόμενου Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι: Στηρίζουμε κάθε κίνηση υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της δυνατότητάς μας να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις. Όπως και κάθε κίνηση υπεράσπισης της ισότητας και της δικαιοσύνης. Και παλεύουμε για την αντιμετώπιση των φασιστικών απειλών στις γειτονιές μας και στην πόλη μας, το Χαλάνδρι.

Χαλάνδρι, 17/9/2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet