Εξάρχεια: Μικροεπεισόδια και 28 συλλήψεις
Κοινωνία

Εξάρχεια: Μικροεπεισόδια και 28 συλλήψεις

Χωρίς σοβαρά επεισόδια η φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές.

Επί ποδός βρίσκονταν 5.000 αστυνομικοί. Στις επιχειρήσεις, που πραγματοποίησε από νωρίς το απόγευμα, η ΕΛ.ΑΣ. προέβη συνολικά σε 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές. Οι 20 από τους συλληφθέντες ήταν για τα περιορισμένης έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας.

Ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που απάντησαν με τη χρήση χημικών. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν μία νεαρή κοπέλα, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και δύο αστυνομικοί. 

Νωρίτερα το απόγευμα έγιναν έξι συλλήψεις στο κτήριο της Σπ. Τρικούπη, όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και ακόμη δυο σε πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα. Στη Θεσσαλονίκη έγιναν 14 συλλήψεις, στην Πάτρα δέκα και στο Ηράκλειο Κρήτης επτά. 

«Οι σημερινές (σ.σ.: χθεσινές) προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά, χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων» ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ομάδες ατόμων επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν στη σύλληψή τους. 

Πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet