Τι ζήτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου από τον περιφερειάρχη Αττικής στη μεταξύ τους συνάντηση
Κοινωνία

Τι ζήτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου από τον περιφερειάρχη Αττικής στη μεταξύ τους συνάντηση

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με δημάρχους της Αττικής, με στόχο τη δρομολόγηση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, Ε. Βελγάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα που απαιτούνται στην πόλη του Αμαρουσίου με στόχο την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αλλά και παρεμβάσεις που σχετίζονται με ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως και με την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Κατά την έναρξη της συνάντησης εργασίας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αφού ευχήθηκε στον κ. Πατούλη καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, τον ευχαρίστησε για την ολοκλήρωση της  πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης στην περιοχή «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» του Δήμου. Όπως επισημάνθηκε τόσο από τον περιφερειάρχη, όσο και από τον δήμαρχο, μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιουσιών των ιδιοκτητών που ήταν εγκλωβισμένοι για χρόνια, αλλά και για τη δρομολόγηση έργων υποδομής που απαιτούνται για την ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε ότι σε απόλυτη προτεραιότητα είναι το έργο διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, με τον κ. Πατούλη να υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στη δρομολόγηση.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση ο κ. Θ. Αμπατζόγλου έθεσε υπόψη του κ. Γ. Πατούλη και των στελεχών της Περιφέρειας το σύνολο των 12 έργων τα οποία συνοδεύονται από πλήρεις και ώριμες μελέτες και που είναι κυρίως απαραίτητα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών και για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στα εξής έργα:

  1. «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Κοκκινιάς» και «Κεντρικός αγωγός ομβρίων περιοχής Αναβρύτων».
  2. «Αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου».
  3. «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Αγ. Νικολάου».
  4. «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Αγ. Φιλοθέης».
  5. «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Παραδείσου Αμαρουσίου».
  6. «Συντήρηση οδοστρωμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου».
  7. «Ανακατασκευή και επισκευές πεζοδρομίων στο Δήμο Αμαρουσίου».
  8. «Διαμόρφωση πεζοδρομίων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και την άρση επικινδυνότητας».
  9. «Διανοίξεις οδών (Υλοποίηση πράξεων εφαρμογής)».
  10. «Ανάπλαση περιοχής οδών Μεσογείων, Σωρού κτλ (Ν. Μαρούσι)».
  11. «Κατασκευή γηπέδου στο κτήμα Καρέλλα».
  12. «Κατασκευή βρεφονηπιακού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου».

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων σε περιοχές του Αμαρουσίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και κονδύλια για την κατασκευή του γηπέδου και πρόσθεσε πως προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών, αλλά και οι υποδομές αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τον Δήμο Αμαρουσίου, όπως και όλους τους Δήμους της Αττικής, με στόχο να ενισχυθεί η προσπάθεια δημιουργίας πρότυπων ευρωπαϊκών πόλεων.

»Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι για την επόμενη περίοδο να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Για την υλοποίηση αυτού του αναπτυξιακού στόχου θα αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το Λεκανοπέδιο. Έμφαση θα δώσουμε στη θωράκιση των πόλεών μας, αλλά και στη δημιουργία υποδομών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής».

Από την πλευρά του, ο κ. Αμπατζόγλου επεσήμανε:

«Διεκδικούμε 12 έργα από την Περιφέρεια Αττικής που είναι μείζονος σημασίας για το Μαρούσι προκειμένου οι κάτοικοί του και οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς. Τα έργα οδοποιίας και πεζοδρομίων, καθώς και τα αντιπλημμυρικά, πρέπει να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε το Μαρούσι να μπει σε μία πραγματική αναπτυξιακή τροχιά με τις υποδομές μίας σύγχρονης πόλης.

»Είμαστε σίγουροι ότι, δεδομένης και της πρότερης θητείας του κ. Γ. Πατούλη στο Μαρούσι, υπάρχει η γνώση και η εμπειρία για τη μεγάλη αναγκαιότητα των ώριμων έργων που έχουν υποβληθεί. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου θα συνεργαστούν στενά για το σκοπό αυτό και ελπίζουμε στην ταχεία ικανοποίηση των αιτημάτων μας που είναι αιτήματα όλων των Δημοτών Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet