Συνάντηση Συλλόγων Γονέων και διευθυντών σχολείων του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Συνάντηση Συλλόγων Γονέων και διευθυντών σχολείων του Δήμου Κηφισιάς

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς με τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ένωσης Γονέων συνολικά για την εκπαίδευση, καθώς και το πλαίσιο διεκδικήσεων από τον Δήμο Κηφισιάς με έμφαση στην κατάσταση των σχολικών υποδομών, σε θέματα επικοινωνίας με τον Δήμο και έγκαιρης αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων, στην ανάγκη διοργάνωσης δωρεάν αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα στα σχολεία υπό την αιγίδα του Δήμου.

Το πλαίσιο αυτό είχε παρουσιαστεί σε ανάλογη εκδήλωση πριν τις δημοτικές εκλογές σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Υπήρξε συμφωνία, όπως ενημερώνει η Ένωση Γονέων, από το σύνολο των παρευρισκομένων – γονέων και εκπαιδευτικών – για τον ρόλο των συλλογικών οργάνων των γονέων και ιδιαίτερα τα θετικά αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε για τα σχολεία μέσα από την σταθερή συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη βελτίωση των παρεμβάσεων στα όργανα που συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των γονέων και σε αυτό το πλαίσιο κοινοποιήθηκε πρόταση της Ένωσης Γονέων για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών. Επίσης συζητήθηκαν πρωτοβουλίες στις οποίες μπορεί να προχωρήσει η Ένωση προκειμένου να μεταφέρεται η εμπειρία ανάμεσα στα σχολεία.

Γονείς και εκπαιδευτικοί δεσμεύτηκαν για την εκ νέου διοργάνωση μιας συνάντησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet