Πιάστηκαν τρεις ληστές οικιών που «χτυπούσαν» σε Βορειοανατολική και Δυτική Αττική
ΟΤΑ

Πιάστηκαν τρεις ληστές οικιών που «χτυπούσαν» σε Βορειοανατολική και Δυτική Αττική

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2019 συνελήφθησαν στις περιοχές Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων και Ζευγολατιού Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 23, 26 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, μαζί με έναν συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν απογευματινές και νυχτερινές ώρες οικίες και στη συνέχεια, παραβιάζοντας παράθυρα ή θύρες, εισέρχονταν σε αυτές αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Περαιτέρω, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιας μάρκας και τύπου και μετά την ολοκλήρωση των εγκληματικών τους πράξεων, τα εγκατέλειπαν και τα πυρπολούσαν σε ερημικές τοποθεσίες των Αχαρνών.

Ακόμη, κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και καπέλα και ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί μία ληστεία, δύο κλοπές από οικίες, μία κλοπή οχήματος, καθώς και μία περίπτωση εμπρησμού αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet