ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου – Χολαργού: Καταδικάζουμε την εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας στη Συρία
Πολιτική

ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου – Χολαργού: Καταδικάζουμε την εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας στη Συρία

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίο η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο καταδίκαζε τη τη νέα, τρίτη κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας. Μια εισβολή «που έρχεται να προστεθεί στα βάσανα του συριακού λαού που στενάζει οχτώ χρόνια τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. με τη Ρωσία, την Κίνα και με τη συμμετοχή δεκάδων κρατών για την κυριαρχία στη μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή της Μέσης Ανατολής-Ανατολικής Μεσογείου», όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της παράταξης.

Οι ΗΠΑ «άναψαν το πράσινο φως» για την επίθεση ενάντια στον συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής, όπως υποστηρίζεται από τη Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού, η οποία ταυτοχρόνως καταδικάζει «την επικίνδυνη για τον λαό μας εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την περιοχή».

Στη ίδια συνεδρίαση τα μέλη της παράταξης τόνισαν, επίσης, ότι «με τη νέα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία αλλά και με το “πούλημα” των Κούρδων καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί “προστασίας” που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα».

Το εν λόγω ψήφισμα «δεν ψηφίστηκε ούτε από τις παρατάξεις Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛ. (δήμαρχου, Τούτουζα, Τίγκα) ούτε από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία του Σώματος υιοθέτησε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, το οποίο καταδίκαζε μόνο την Τουρκία και ζητούσε από την κυβέρνηση «να αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών». «Με άλλα λόγια να ζητήσει από τον λύκο να φυλά τα πρόβατα», όπως χαρακτηριστικά λέει η παράταξη του κ. Αντώνη Ρεκλείτη, για να προσθέσει:

«Η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την ενίσχυση και την επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό στόχο και μας εμπλέκει στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση των δεσμών με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, στο όνομα της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της Ελλάδας».

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοτικό επίπεδο «εκφράζει την υποταγή του στο δόγμα εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ-Ε.Ε.», προσθέτοντας ότι είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του κόμματος για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία δεν γίνεται καμιά αναφορά στον ρόλο των ΗΠΑ για την επιβολή της χούντας εναντίον της οποίας εξεγέρθηκαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο ή για τις ευθύνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Επίσης, συνεχίζει η δημοτική παράταξη, «για να αναπαράγει την ψεύτικη αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. χαρακτήρισε διά στόματος Αλέξη Τσίπρα την πορεία για το Πολυτεχνείο ως γενικά “αντικυβερνητική”, όταν η αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ. είναι συνέχεια των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου».

Και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, την οποία υπογράφουν -πλην του κ. Ρεκλείτη, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Ρεμούνδος,
η τοπική σύμβουλος Πηνελόπη Χανιά, συνεχίζει ως εξής:

«Για εμάς “αντικυβερνητική” πολιτική είναι η πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας για τα δικαιώματά τους και τις σύγχρονες ανάγκες τους εναντίον των συμφερόντων των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

»Η “στρατηγική αναβάθμιση” της χώρας και η “ανάπτυξη”, την οποία ευαγγελίζονται Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., είναι σε όφελος μόνο των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οι στρατιωτικές νατοϊκές δαπάνες της χώρας, που ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ, σημαίνουν τον σφαγιασμό των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια.

»Η πάλη μας για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της Συρίας και του λαού της συνδέεται με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, οι οποίοι στρέφονται εναντίον του ελληνικού λαού και προδιαγράφουν για το μέλλον πολεμικά σφαγεία.

»Kαταγγέλλουμε τις πρόσφατες επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, ότι “πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”!

» Απαιτούμε: Να καταγγελθεί η Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις – Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Καμία σκέψη για μεταφορά στον Άραξο ή αλλού πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ. Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.

»Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγιά»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet