Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
Κοινωνία

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 που αφορά στη συνεργασία και την καινοτομία για την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments», το οποίο αποτελεί συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σχολικών μονάδων, Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι διετής και εκτείνεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2021.

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία και συμμετέχοντες α) ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, β) σχολεία της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας, γ) οργανισμοί που ενεργοποιούνται στην ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες από την Ελλάδα, τη Λετονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρουμανία.

Στόχος του προγράμματος είναι ο διαμοιρασμός καλών πρακτικών που αφορούν στην ένταξη των μαθητών με σπάνιες ασθένειες στις σχολικές μονάδες και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε πρακτικές υποστήριξης μαθητών και γονέων.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης το πρόγραμμα συντονίζει η διευθύντρια του σχολείου, Ειρήνη Τζοβλά, και συμμετέχουν ο υποδιευθυντής, Γεώργιος Γεωργόπουλος, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Γεωργία Λάσκαρη και η εκπαιδευτικός Μυρσίνη Μαμάκου.

Το διήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκης το kick off meeting του προγράμματος, το οποίο οργανώθηκε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

Η διοίκηση του σχολείου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκης για την παραχώρηση του χώρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet