«Καρέ» για cocktail στα… Βόρεια
Επιχειρήσεις – Αγορά

«Καρέ» για cocktail στα… Βόρεια

Τα τελευταία χρόνια πολλά και καλά cocktail bars έχουν ξεφυτρώσει σε όλη την Αθήνα. Καλοί και δημιουργικοί bartenders ανακατεύουν υλικά και μείγματα για να δώσουν άλλη διάσταση στην απόλαυση του αλκοόλ.

Αν βρίσκεστε στα Βόρεια, ιδού τέσσερις προτάσεις για cocktail bars που θα εξιτάρουν τους… γευστικούς σας κάλυκες!

«9Βήτα Home Bar»

Το Χαλάνδρι είναι ένα πραγματικό «εργαστήριο» για τη νυχτερινή διασκέδαση. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένας από τους πρωταγωνιστές του είναι το «9Βήτα Home Bar».

Στον χώρο κυριαρχούν το ξύλο και το τούβλο. Στους τοίχους αφίσες, κλασική μπάρα, μοναστηριακό τραπέζι, ωραία μουσική.

Και μπορεί το 9Βήτα Home Bar να ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και brunch, αλλά η πραγματική πρόσκληση είναι για το βράδυ –και για cocktail.

Δοκιμάστε Real Georgia, Chocolate Crush και οπωσδήποτε το βραβευμένο στον διαγωνισμό Angostura Challenge και με διεθνή καριέρα Black Monk (που φτιάχνεται με Black bottle scotch whisky, σιρόπι κόκκινης μοναστηριακής μπίρας, αρωματισμένης με αχλάδι και μήλο, lime, ginger και angostura orange bitters).

(Θουκυδίδου 2, Χαλάνδρι – τηλ. 210 6801007)

«Dalliance House»

Το Dalliance σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, καθώς στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό στο κέντρο της Κηφισιάς. Το εσωτερικό ανάλογο και όλα προδιαθέτουν για εξαιρετικές γεύσεις.

Ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι, προσφέρει και φαγητό, αλλά η απογείωση έρχεται το βράδυ.

Τι θα δοκιμάσουμε; Θα επιμείνουμε λίγο παραπάνω στο Beast (παλαιωμένο ουίσκι, γλυκό βερμούτ, οξύμελο, bitters σοκολάτα και πορτοκάλι) και στο Club Tropicana (blend από ρούμι Bacardi, Don’s mix, φρέσκος χυμός lime, λικέρ κουφοξυλιάς St. Germain, σιρόπι τζίντζερ, μπίτερ και μους από passion fruit).

(Κυριαζή 19, Κηφισιά – τηλ. 210 6230775)

«Παλιάτσος»

Και καφές και brunch και ωραία μουσική και μουσικά events και events γενικώς και ωραία περιοχή και ωραίος χώρος και… και…

Κάπως έτσι ο «Παλιάτσος» έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς κι ας βρίσκεται στα… έσχατα των Βορείων Προαστίων. Μεταξύ, όμως, των… πάντων που προσφέρει, θα ξεχωρίσουμε ένα ιδιαίτερο cocktail. Το όνομά του Sailor Rose, φτιάχνεται με ρούμι αρωματισμένο με μπαχαρικά, λικέρ τριαντάφυλλο, lime, χυμό από ρόδι και… δεν ξεχνιέται εύκολα.

(Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, Πλατεία Αγίας Τριάδος, Πεντέλη – τηλ. 210 8100889)

H.o.s.t

Πιο μοντέρνο, πιο νεανικό, πιο «μπιτάτο»! Οι μουσικές και τα cocktails εναλλάσσονται, τα πάρτι ξεκινούν με διαδικασίες… άμεσες, η αίσθηση της φρεσκάδας είναι διάχυτη.

Πολύ ωραία αυλή για τους ζεστούς μήνες, πρωτότυπο και γευστικό finger food για τους έχοντες γαστριμαργικές ανησυχίες.

Ποιο cocktail διαλέγουμε; Ας σταθούμε στον αριθμό «δύο» και να πούμε Aqua Marina (gin, μαστίχα, μανταρίνι, λάιμ και δυόσμο) και Bubble Caramel (vodka, σιρόπι καραμέλας, πουρές μήλου και lime).

(Ναρκίσσων 5, Νέο Ηράκλειο – τηλ. 210 2820430)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet