Κοινωνία Παρούσα: Οι γυναίκες να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της βίας και της θυματοποίησης
Κοινωνία

Κοινωνία Παρούσα: Οι γυναίκες να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της βίας και της θυματοποίησης

Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποίησε η παράταξη Κοινωνία Παρούσα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στην
αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς.

Η επικεφαλής της παράταξης, Αγγελική Παπάζογλου, ήταν ομιλητής στην εκδήλωση.

Η παράταξη ανακοίνωσε τέσσερις επισημάνσεις από την εκδήλωση:

1. Η ουσία των όποιων νομοθετικών ή πολιτικών πρωτοβουλιών για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών οφείλει να βασίζεται στη λογική της συνέργειας και συμπληρωματικότητας που διαμορφώνουν ένα μεγάλο δίκτυο αντίστασης στη βία, ευαισθητοποιούν την κοινωνία και ενθαρρύνουν τις επιζήσασες της έμφυλης βίας να καταγγέλλουν τα περιστατικά.

2. Σκοπός της προσπάθειας που καταβάλλει η Πολιτεία, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι γυναίκες που έχουν πρόβλημα να μην αυτοενοχοποιούνται και να μην φοβούνται να καταγγέλλουν τη βία που έχουν υποστεί. Να μιλήσουν ανοιχτά. Να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της βίας και της θυματοποίησης.

3. Η αποτελεσματική και συστηματική πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών απαιτεί και συνεπάγεται τη συμμετοχή πολλών και διαφορετικών φορέων της πολιτείας (π.χ. αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες απασχόλησης κ.ά.), της αυτοδιοίκησης (π.χ. υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας κ.ά.) και του εθελοντικού τομέα και κυρίως απαιτεί τη διασύνδεση των διαφορετικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πολλαπλή υποστήριξη και προστασία των θυμάτων, στην παραπομπή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες, στη δίωξη των δραστών κ.λπ.

4. Το ζήτημα της ισότητας των φύλων δεν μπορεί να περιορίζεται σε θεσμικές πρωτοβουλίες, όσο ουσιαστικές και αν είναι αυτές. Ο αγώνας για την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, είναι διαρκής και αφορά όλη την κοινωνία.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη ευχαριστεί για την παρουσία τους την κ. Ζέτη Κασιμάτη, αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, τον κ. Μανώλη Κουρμαδιά, εντεταλμένο σύμβουλο Πολεοδομίας και τον κ. Νίκο Χιωτάκη, δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Επίσης, την κ. Λουκία Κεφαλογιάννη αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών και τον κ. Μάριο Αθανασίου, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με την παράταξη Δύναμη Ζωής, τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Εκάλης, Πέτρο Σφηκάκη, και την κοινοτική σύμβουλο Αλεξάνδρα Βρυζάκη. Την κ. Μίκα Ιωαννίδου από την ελληνική αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών, καθώς και την κ. Λάουρα Αλιμπράντη, αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κηφισιάς.
Ευχαριστεί, επίσης, τις εκλεκτές συνομιλήτριες του πάνελ, κ. Σοφία Βαγενά και κ. Φωτεινή Μηλιώνη, αλλά και τον κ. Γιάννη Ευσταθίου, δημοσιογράφο του Star Channel για τον εξαιρετικό συντονισμό της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες όλες και όλοι μαζί» τονίζει η παράταξη Κοινωνία Παρούσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet