Προληπτικά μέτρα και επιφυλακή στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Προληπτικά μέτρα και επιφυλακή στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων

Σε πλήρη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία καθώς και οι υπηρεσίες του Δήμου Βριλησσίων, προκειμένου να αποφευχθούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η επερχόμενη κακοκαιρία.

Ειδικότερα, Πολιτική Προστασία και συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και μέτρα (κοπή υψηλών επικίνδυνων κλαδιών, καθαρισμούς φρεατίων κ.ά.), σύμφωνα με τις οδηγίες της Περιφέρειας και απευθύνουν έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, όπως:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 6130917 και 6942 475475, όλο το 24ωρο.

Πηγή στοιχείων: Πολιτική Προστασία Δήμου Βριλησσίων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet